NINJABABY TIL BERLINALE

Det er med stolthet vi kan annonsere at Yngvild Sve Flikkes herlige drama-komedie Ninjababy er tatt ut til konkurranseprogrammet Generation 14+ på den 71. utgaven av Berlin internasjonale filmfestival. Filmen får dermed sin internasjonale premiere på den prestisjefulle festivalen.

Ninjababy vil presenteres til den internasjonale filmbransjen og akkreditert presse på European Film Market, EFM, fra 1. til 5. mars. Der vil også en internasjonal jury se filmene og annonsere prisvinnerne. Selve prisutdelingen finner sted under publikumsarrangementet til festivalen den 9.-20. juni.

undefined

– Som filmskaper er det stort å få vise film på en så viktig festival som Berlin. Jeg håper filmen kan sette i gang nødvendige diskusjoner rundt forventninger til voksenlivet, ansvar og handlingsrom for unge kvinner, og ikke minst at publikum får seg en god latter på kjøpet, uttaler regissør Yngvild Sve Flikke. Dette er ikke første gang Flikke deltar på Berlinale: I 2018 ble Heimebane tatt ut til Berlinale Series Days, hvor Flikke har regissert flere episoder. Hennes første spillefilm Kvinner i for store herreskjorter ble tatt ut til Göteborg internasjonale filmfestival i 2015. 

 Johan Fasting (Heimebane 2018-2019) har skrevet manuset til Ninjababy, som er basert på Inga Sætres prisvinnende tegneserieroman Fallteknikk. Sætre har også gjort animasjonene i Ninjababy. Filmen er produsert av Yngve Sæther for Motlys, og foran kamera er en spennende cast ledet an av stjerneskuddet Kristine Kujath Thorp, Tora Dietrichson, Nader Khademi og Arthur Berning.

undefined

Ninjababy handler om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon. Hun føler barnet i magen har lurt henne: – Den er en fucking jævla sneaky ninjababy! 

 Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid midt i sin mest fertile alder. Ninjababy var åpningsfilm på den 31. utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival hvor den også vant Publikumsprisen. Norgespremiere 26. februar – på åpne kinoer over hele landet.