Aftersun til Arthaus main image

Aftersun til Arthaus

Det er med stolthet vi kan meddele at Arthaus sikrer distribusjon av årets store festivalfavoritt fra Cannes: Aftersun av skotske Charlotte Wells, med Paul Mescal (Normal People) og nykommeren Frankie Corio i hovedrollene.

31. mai 2022

Aftersun er en imponerende debutfilm fra Wells, og ble fort en favoritt i Cannes, både hos anmeldere og publikum. Dette er en nydelig, melankolsk skildring av minnene fra en sommerferie, hvor vi blir med 11-årige Sophie (Corio) og faren (Mescal) til Tyrkia på 90-tallet. Filmen er blant annet produsert av Moonlight-produsentene Adele Romanski og Barry Jenkins. 


Prisdryss til Arthaus' Cannes-kjøp


Foruten Aftersun har Arthaus også annonsert fire andre fantastiske filmkjøp fra festivalen, hvorav tre av dem vant pris nå på lørdag: Det fremfragende og intrikate noir-mysteriet Decision to Leave av Oldboy og Kammerpiken-regissør Park Chan-wook ble hedret med prisen for beste regi. Belgiske Lukas Dhonts hjerteknuser Close, om det nære vennskapet mellom to 13 år gamle gutter mottok Grand Prix. Og svenske Tarik SalehBoy from Heaven, med Fares Fares i en sentral rolle mottok prisen for beste manus


Arthaus sikrer også distribusjon av det rørende franske, familiedramaet Mother and Son av Léonor Serraille, om alenemoren Rose og hennes to sønner, Ernest og Jean, som kommer fra Elfenbenskysten til Frankrike på 1980-tallet.


Filmenes norske lanseringsdatoer er ikke avklart på nåværende tidspunkt. 

Aftersun til Arthaus main image