Ukas kinopremiere: Boy from Heaven main image

Ukas kinopremiere: Boy from Heaven

31. mars 2023

Se denne drivende gode thrilleren på kino i påsken!


Anmelderne er svært begeistret for Tarik Salehs Boy from Heaven. Filmen vant prisen for beste manus i Cannes i fjor og har siden blitt en publikumssuksess i både hjemlandet Sverige og Frankrike. Nå er den premiereklar på norske kinoer.


Cinemas anmelder beskriver filmen som usedvanlig spennende og mener den er en av tidenes beste politiske thrillere. Boy from Heaven passer utmerket som et alternativ til all påskekrim du får hjemme, synes vi!


Billetter og visningstidspunkt finner du HER


Norske anmeldelser: 


★★★★★

«Knallhard politisk og religiøs maktkamp»

Adresseavisen


★★★★★

«Maktkamp i moskeen – vel verdt ein kveld på kino»

Stavanger aftenblad


★★★★★

«Politisk brennbar»

Klassekampen


★★★★★

«Drivende godt drama»

Filmpolitiet, NRK P3


★★★★★

«En usedvanlig spennende film og blant tidenes beste politiske thrillere ...

Fares Fares viser her at han er en stor karakterskuespiller og gjør sin beste rolle noensinne.»

Cinema


Om filmen: 

Den øverste lederen på det prestisjetunge muslimske universitetet Al-Azhar i Kairo dør. Det må derfor utnevnes en ny storimam og dette utløser konflikt og krangling mellom militæret, etterretningstjenesten og ulike religiøse fraksjoner. I sentrum av det hele er Adam, en ung student som nettopp har kommet til storbyen. Han blir en liten brikke i et stort maktspill.


Boy From Heaven er en film av svenske Tarik Saleh og var Sveriges Oscar-kandidat. Tawfeek Barhom imponerer i rollen som Adam, og Fares Fares er fabelaktig som den kyniske etterretningsoffiseren Ibrahim. Boy from Heaven er en velskrevet, sofistikert og stilsikkert fotografert spenningsfilm av et kaliber vi altfor sjelden ser på kino i dag.  

Ukas kinopremiere: Boy from Heaven main image