To nye filmer fra Venezia til arthaus!  main image

To nye filmer fra Venezia til arthaus!

26. september 2022

Vi er stolte over å gi to av de beste filmene fra årets filmfestival i Venezia norsk kinodistribusjon; NO BEARS av Jafar Panahi og LOVE LIFE av Kôji Fukada. Panahi vant juryens spesialpris i Venezia for NO BEARS. 


I NO BEARS følger vi to parallelle kjærlighetshistorier, den ene i en storby og den andre i en liten landsby. I hver av historiene møter de elskende på en rekke utfordringer knyttet til maktmisbruk, tradisjoner og overtro i det iranske samfunnet. Panahi står selv i sentrum av begge fortellingene. Han bruker seg selv og sitt yrke som filmregissør i begge historiene, samtidig som han kommenterer sin egen situasjon: hvordan lage film med pålagt yrkesforbud fra iranske myndigheter. 


Panahi briljerer nok en gang med å lage en leken, humanistisk og samfunnskritisk film i en nærmest umulig situasjon. Han har hatt yrkesforbud som regissør siden 2010, utreiseforbud siden 2011 og i juli i år ble han dømt til 6 år i fengsel, en dom han nå soner i det beryktede Evin-fengselet i Teheran. Han ble fengslet etter å ha protestert mot at blant annet kollega Mohammad Rasoulof (DET FINNES INGEN DJEVEL) ble fengslet tidligere samme måned. Flere iranske regissører har blitt fengslet i år, og aktører fra hele verden jobber aktivt med å få dem løslatt. På grunn av den nåværende situasjonen Panahi står i er det viktigere enn noensinne at hans stemme blir hørt. Vi er derfor stolt distributør av NO BEARS!


Vi gleder oss også stort til å introdusere Kôji Fukadas LOVE LIFE på norske kinoer. Filmen ble vist i hovedprogrammet på filmfestivalen i Venezia og mottok flotte anmeldelser fra det internasjonale anmelderkorpset. 


LOVE LIFE er et drama om sorg, parforhold og livets ukontrollerbare vendinger. Den handler om Taeko og ektemannen Jiro, som lever et tilsynelatende bekymringsløst liv sammen med hennes sønn Keita, men etter en tragisk hendelse snur livene deres opp ned, og ekteparet søker trøst i fortiden. 


Kôji Fukada er en japansk regissør og manusforfatter, LOVE LIFE er hans tiende spillefilm. Han henter stor inspirasjon fra den franske filmskaperen Eric Rohmer. NO BEARS og LOVE LIFE kommer på kino i løpet av 2023.

To nye filmer fra Venezia til arthaus!  main image