Se mer

The Square thumbnail
the square
Se trailer

The Square

The Square

Synopsis

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling - The Square - er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian. 


Med danske Claes Bang, Elisabeth Moss (Handmaids Tale, Mad Men) og Dominic West (The Wire, The Affair) i hovedrollene skyter Östlund mot stjernene. The Square vant Gullpalme-vinner og var Sveriges Oscar-kandidat. Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Det blir både ubehagelig og vanvittig morsomt!


Kunstprosjektet som "Rutan", som The Square tar utgangspunkt i, er et reelt kunstprosjekt. Det kan du blant annet se i Grimstad. 

Filmkreditt
 • Regissør:
  Ruben Östlund,
 • Skuespillere:
  Claes Bang, Dominic West, Christopher Læssø, Terry Notary, Linda Anborg, Elisabeth Moss,
 • Produsent:
  Philippe Bober, Erik Hemmendorff,
 • Manus:
  Ruben Östlund,
Mer informasjon
undefined
Mer informasjon