Se mer

Parasitt thumbnail
parasitt
Se trailer

Parasitt

Parasitt

Synopsis

En familie på fire bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.


Som første ikke-engelskspråklige film noensinne har Bong Joon-ho vunnet Oscar for beste film – og beste regi, manus og internasjonale film! Filmen vant også den gjeve Gullpalmen i Cannes. 

Filmkreditt
 • Regissør:
  Joon-ho Bong, Bong Joon-ho,
 • Skuespillere:
  Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Woo-sik Choi, Cho Yeo-jeong, Hyae Jin Chang, Yeo-Jeong Cho, Song Kang-ho, Choi Woo-shik, Lee Sun-kyun, Park So-Dam,
 • Produsent:
  Jang Young Hwan, Moon Yang Kwon, Kwak Sin Ae, Bong Joon-ho,
 • Manus:
  Joon-ho Bong, Han Jin-won, Bong Joon-ho,
Mer informasjon
undefined
Mer informasjon