Se mer

Apolonia, Apolonia thumbnail
apolonia, apolonia
Se trailer

Apolonia, Apolonia

Apolonia, Apolonia

Synopsis

En dokumentar om den franske kunstneren Apolonia Sokol


Filmen følger Apolonia fra hun som ung bohem kommer inn på Les Beaux-Arts de Paris, en av de mest prestisjetunge kunstakademiene i Europa, til hun 13 år seinere forsøker å etablere seg i en kunstverden styrt av middelaldrende menn.


Den danske filmskaperen Lea Glob kommer tett på den talentfulle kunstneren Apolonia og et inderlig vennskap oppstår i løpet av den lange filminnspillingen.


Filmen vant hovedprisen på IDFA i Amsterdam, verdens viktigste dokumentarfilmfestival. Den ble også kåret til beste danske dokumentar på CPH:DOX og filmfestivalen i Gøteborg.


«Kunsten og liver smelter sammen i et makeløst og hypnotiserende portrett» - Politiken


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

«Er du det minste interessert i livet, døden og kunsten, bør du sjå denne»

Stavanger Aftenblad


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

«Fascinerende filmopplevelse»

NRK


«En hyllest til kreative mennesker»

MorgenbladetOm Apolonia Sokol:

Apolonia Sokol (f. Paris 1988) er en figurativ maler som er kjent for sin politiske holdning til portrettkunsten. Sokol er utdannet ved École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris og bruker kunsten til å formidle ulike budskap knyttet til feminisme, skeivhet, kroppspolitikk og representasjon av kvinner. Sokol har hatt solo-utstillinger i byer som København, Paris, Brussel, Istanbul, Mexico City, Roma og Los Angeles.


Om filmskaper Lea Glob:

Lea Glob (f. Danmark 1982) er en dokumentarfilmregissør, utdannet ved den danske filmskolen. Glob regisserte den prisvinnende filmen Olmo and the Seagull sammen med Petra Costa i 2014. Apolonia, Apolonia er hennes første dokumentar som solo-regissør. Filmen mottok hovedprisen under IDFA i 2022.

Filmkreditt
  • Regissør:
    Lea Glob,
  • Produsent:
    Malgorzata Staron, Sidsel Lønvig Siersted,
  • Foto:
    Lea Glob,
Mer informasjon
undefined
Mer informasjon