Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Sommerlunsj i Roma
Original tittel: Pranzo di Ferragosto
Regi: Gianni Di Gregorio
Skuespillere: Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Marina Cacciotti, Maria Calìzia, Grazia Cesarini Sforza
Manus: Gianni di Gregorio
Sjanger: Komedie / Drama
Nasjonalitet: Italia
Språk: Italiensk
Lengde: 1 t. 16 min.
Produksjonsår: 2009
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 18.06.2010
Release DVD: 15.11.2010

/

Sommerlunsj i Roma

Lun og sjarmerende film om tilværelsens små gleder
Lun og sjarmerende film om tilværelsens små gleder. Gianni er middelaldrende og arbeidsledig, men bor sammen med sin mor i det stille og idylliske Trastevere-kvarteret i Roma. Hun er 93 og vet hvor skapet skal stå. Gianni prøver, uten hell, å drukne sine økonomiske problemer i Chablis. Når huseieren tilbyr å ettergi skyldig husleie mot at Gianni tar vare på hans gamle mor i Ferragosto-helgen har han ikke råd til å si nei.
Med på lasset følger huseierens enda eldre tante. Med tre gamle damer i huset føler Gianni seg såpass uvel at han oppsøker legen. Ryktet om det midlertidige pensjonatet har allerede spredd seg og før Gianni vet ordet av det, har han også fått ansvaret for legens mor. Det er ikke annet å gjøre enn å doble vininntaket og gjøre det beste ut av situasjonen.

I hovedrollen finner vi Gianni Di Gregorio som med SOMMERLUNSJ I ROMA også debuterte som filmregissør i en alder av 59 år. På Venezia filmfestival ble han belønnet med prisen for beste debutfilm. Inspirasjon fant Di Gregorio i sitt eget liv etter å ha bodd sammen med sin mor i ti år på 1990-tallet. I likhet med karakteren Gianni var han også enebarn og moren var enke. I rollen som Giannis mor finner vi Valeria de Franciscis på 93 - en gammel venn av regissørens familie. Hun hadde ingen tidligere erfaring som skuespiller, men gjør et uutslettelig inntrykk. SOMMERLUNSJ I ROMA har blitt en stor kinosuksess over hele verden, og var den store snakkisen på Tromsø filmfestival i år. En herlig underspilt feelgood-film om hengivenhet, familie og gode måltider.

Se den gjerne med din mor, mormor eller oldemor!

Om regissøren:

Gianni Di Gregorio (født 1949) bestemte seg for å jobbe med film etter å ha sett Martin Scorseses MEAN STREETS (1973). Han har skrevet manus til en håndfull italienske filmer. Han var også en av manusforfatterne på Matteo Garrones suksess GOMORRA (2008). Garrone gikk inn som produsent for SOMMERLUNSJ I ROMA med egne penger etter at Di Gregorio i flere år hadde forsøkt å få napp hos produsenter med manuset sitt. Ingen kunne forstå hvorfor han ville lage en film om gamle damer. Selv om GOMORRA og SOMMERLUNSJ I ROMA ikke kunne vært mindre like har begge bidratt til revitaliseringen av italiensk film for kinopublikum over hele verden!