Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Og mora di også
Original tittel: Y tu mamá también
Regi: Alfonso Cuarón
Skuespillere: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna, Diana Bracho, Ana López Mercado, Nathan Grinberg, Verónica Langer, María Aura, Giselle Audirac, Arturo Ríos, Andrés Almeida, Emilio Echevarría, Marta Aura
Manus: Alfonso Cuarón, Carlos Cuarón
Musikk: Frank Zappa, Brian Eno, Señor Coconut
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Mexico
Språk: Spansk
Produksjonsår: 2001
Premiere kino: 21.06.2002
Release DVD: 15.04.2010

Og mora di også

En sexy ungdomskomedie, en sofistikert film og en subtil politisk kommentar til dagens Mexico. Den største mexikanske publikumssuksessen noensinne.
To meksikanske tenåringsgutter med ulik sosial bakgrunn har sommeren og hele livet foran seg. Kjærestene deres har reist på ferie til Europa, og de to guttene har laget et ti-punkts manifest som uttrykker deres kyniske og hedonistiske livsstil. En av reglene er å ikke ligge med hverandres kjærester, en annen er at de ikke skal forelske seg i samme jente. Med tanke kun på piker, sex og dop legger de ut på heisatur med en vakker spansk kvinne som er bedratt av sin ektemann og bærer på en skjebnesvanger hemmelighet.

Og mora di også er på mange måter en tradisjonell tenåringskomedie; en roadmovie om to unge gutter som er i ferd med å bli voksne og om en kvinne som utforsker sin frihet. Det handler om vennskap og om å finne en strand som kanskje bare finnes i fantasien.

Alfonso Cuarón gir oss også et subtilt og sammensatt bilde av dagens Mexico. En allvitende fortellerstemme setter filmen inn i en sosial, historisk og politisk kontekst. Stemmen griper stadig inn i handlingen med kommentarer og anekdoter som forankrer de tre hovedpersonene til det samtidige Mexico. Den kommer med spådommer om fremtiden og kaster blikk tilbake på fortiden. Ofte forlater kameraet de tre hovedpersonene, blir igjen på veien og gir oss bilder av en kontrastfylt meksikansk virkelighet. På den ene siden er vi vitne til demonstrasjoner i Mexico City, militære blokkeringer langs veien og politi som trakasserer mistenkte. Samtidig møter vi et levende og pulserende Mexico: en gammel kvinne som danser på kjøkkenet i en restaurant og en fotballgal fisker og hans familie.

I tillegg til å være en erotisk, forfriskende og livsbejaende komedie har Og mora di også en melankolsk og sårbar undertone. Vennskapet mellom kompisene settes stadig på prøve og hemmeligheter avsløres underveis. Når de to guttene møtes igjen på en kafé mot slutten av filmen gjelder ikke lenger deres Charolastra-manifest. Julio og Tenoch går hver sin vei.

OM REGISSØREN
Alfonso Cuarón, født i Mexico City 1961, har tidligere laget av filmer som den anerkjente A Little Princess (1995) og en moderne versjon av Dickensklassikeren Store forventninger (1998).

Vinner av Auroraprisen 2002.

Filmen er en forfriskende, ærlig og meget humoristisk historie om vennskap og oppvekst.
Aurorajuryen, Tromsø filmfestival 2002