Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Stille lys
Original tittel: Stellet Licht
Regi: Carlos Reygadas
Skuespillere: Elizabeth Fehr, Jacobo Klassen, Maria Pankratz
Manus: Carlos Reygadas
Musikk: Raul Locatelli
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Mexico / Frankrike
Språk: Plattdietch
Lengde: 2 t. 17 min.
Produksjonsår: 2007
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 24.10.2008
Release DVD: 01.04.2009

/

Stille lys

Fra lysets og stemningens mester
Fra lysets og stemningens mester
Hadde Edvard Munch levd i dag hadde han ikke penslet olje på lerret, men lagd film. Film for det store lerretet og den mørke kinosalen. Film som STILLE LYS der skyld, skam og forbudt begjær skildres med en melankolsk og vidunderlig sorgvakker fargepalett. Dette trekantdramaet utspiller seg i et lite mennonitsamfunn i Mexico hvor innbyggerne kler seg som sine europeiske forfedre og snakker plattdietch-dialekt.

Carlos Reygadas har på kort tid blitt en Cannes-yndling. Debutfilmen JAPÓN vakte stor oppsikt under festivalen i 2002 og to år etter var han i hovedkonkurransen med GUDENES KAMP som også gikk på kino i Norge.

I STILLE LYS har Reygadas skrellet vekk det sensasjonspregede seksuelle som i hans to første filmer stod i veien for en filmkunstner med viktigere ting på hjertet. STILLE LYS er en vakker og langsom hyllest til de dype driftene i mennesket og en gave til de tålmodige av oss.

Filmen vant hovedprisen på Bergen internasjonale filmfestival i 2007.

Juryens begrunnelse:
Årets BIFF-vinner er en dypt engasjerende film om et stort følelsesmessig dilemma. Historien foregår innenfor et hittil ukjent og adskilt samfunn. Ladede følelser og skjebner gjenspeiles i et intenst dvelende filmspråk. Slutten både overrasker og utfordrer. Dette er regissørens tredje film. Han har allerede gjort seg bemerket blant filmelskere over hele verden. Med denne prisen ønsker juryen at det norske publikum skal bli kjent med en bemerkelesverdig filmskaper.