Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: XXY
Original tittel: XXY
Regi: Lucía Puenzo
Skuespillere: Ricardo Darín, Valeria Bertucelli, Germán Palacios, Carolina Peleritti
Manus: Sergio Bizzio/Lucía Puenzo
Musikk: Andrés Goldstein, Daniel Tarrab
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Argentina
Språk: Spansk
Lengde: 1 t. 26 min.
Produksjonsår: 2007
Sensur: 11 år
Premiere kino: 02.05.2008
Release DVD: 01.12.2008

/

XXY

Jente, gutt eller begge deler?

Jente, gutt eller begge deler?

Alex befinner seg midt i puberteten, men har større utfordringer med å finne seg selv enn tenåringer flest. Hun - eller han - er tvekjønnet. Alex har levd livet som jente hittil, men nå sliter hun med å finne sin identitet.

Sammen med foreldrene har Alex flyttet på landet for å få avstand til påtrengende blikk. Når en vennefamilie kommer på besøk slår det gnister mellom Alex og deres
sønn, Alvaro.

XXY er et finstemt og sårt drama om identitet og seksualitet som sprenger grenser.
Foreldrenes motsetningsfylte forhold til sitt eget barn males med fine strøk av kjærlighet, frustrasjon og sorg - over at Alex ikke er som alle andre.

Argentinas mest kjente skuespiller Ricardo Darín (kjent fra Arthaus' AURA) er strålende som Alex sin far. Lucía Puenzos regidebut vant Kritikeruken i Cannes 2007 og har vært svært populær på norske filmfestivaler.

"Et lite vidunder av en film. En gripende hyllest til annerledeshet - raus, progressiv og åpen" - Morten Ståle Nilsen, VG (Terningkast 5)

"Dette er en film som fortjener et bredt, stort publikum" - Eirik Alver, Dagbladet (Terningkast 5)

"Gripende, varm og menneskelig om pubertet. Inés Efron er et funn i rollen som Alez, og spiller gutt og jente i samme kropp med små, nesten hypnotiserende fine skifninger." - Marie G. Aubert, Aftenposten (Terningkast 5)

"Vart og varmt om jenten som er gutt." - Astrid Kolbjørnsen, Bergens Tidende (Terningkast 5)

"Liker du filmer som utfordrer og krever, men som gir igjen i form av klokskap, substans og engasjement er det bare å komme seg på kino!" - Le LD Nguyen, Filmmagasinet (Terningkast 5)