Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Den røde ballongen og Den hvite hesten (org. versj.)
Original tittel: Le ballon rouge - Crin blanc
Regi: Albert Lamorisse
Skuespillere: Pascal Lamorisse
Sjanger: Barnefilm
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Lengde: 1 t. 16 min.
Produksjonsår: 1956
Premiere kino: 15.05.2009
Release DVD: 01.09.2009

/

Den røde ballongen og Den hvite hesten (org. versj.)

To magiske klassikere for filmelskere i alle aldre
To magiske klassikere for filmelskere i alle aldre
DEN RØDE BALLONGEN handler om vennskapet mellom en liten gutt og en magisk ballong. Gutten løsner ballongen som har festet seg til en lyktestolpe. Til naboenes overraskelse følger ballongen gutten gjennom Paris' gater. Men det gjør også de andre barna i nabolaget misunnelige.

DEN RØDE BALLONGEN ble en enorm publikumssuksess på 1950-tallet og regnes nå som en av filmhistoriens store klassikere. Dessverre har filmen vært vanskelig å få sett de siste årene - og den er dermed blitt en uoppdaget skatt for nye generasjoner. DEN RØDE BALLONGEN vil glede voksne like mye som barn med sin humor og de utsøkte bildene fra gatelivet i Paris på 50-tallet. Det er tid for å unne seg en magisk stund på kino og la seg sjarmere av denne perlen.

DEN HVITE HESTEN vant prisen for beste kortfilm på Cannes filmfestival i 1953. Senere har den som regel vært vist sammen med regissørens neste film DEN RØDE BALLONGEN. Sammen utgjør de et par av 50-tallets vakrest fotograferte filmer: DEN HVITE HESTEN i svarthvitt, DEN RØDE BALLONGEN i slående Technicolor. En unik mulighet til gjensyn med to av 1950-tallets beste barnefilmer.

Regissør Albert Lamorisse viser oss det nesten ørkenaktige landskapet i regionen La Camargue i Sør-Frankrike i nydelig svarthvitt-fotografi. Vi følger den stolte, hvite hesten som leder en flokk villhester. Han vil ikke la seg temme av mennesker, men den unge fiskergutten Folco nærmer seg hesten og får kontakt med den. Et vennskap oppstår mellom gutten og hesten, og sammen søker de friheten i naturen borte fra menneskene.

DEN HVITE HESTENs vakre naturbilder og fortelling om lengsel etter frihet gjør den til en helt unik familiefilm.

DEN RØDE BALLONGEN (36 min) og DEN HVITE HESTEN (40 min) lanseres sammen på kino som et program på tilsammen 76 minutter.

Originalversjonen vises med fransk tale og norske tekster!