Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Screaming masterpiece
Original tittel: Screaming Masterpiece
Regi: Ari Magnússon
Skuespillere: Med bl.a. Steindór Andersen, Hilmar Örn Hilmarsson, Björk, Mínus, Sigur Rós
Manus: Ari Magnússon
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Island
Språk: Islandsk
Lengde: 1 t. 28 min.
Produksjonsår: 2005
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 24.06.2006
Release DVD: 01.12.2006

/
Relaterte linker:

Screaming masterpiece

Den ultimate islandske konserten

Ari Magnusson kan stå inne for tittelen på sin unike musikkdokumentar; det er ikke mindre enn 1000 års islandsk musikkhistorie han tar for seg - selv om han unektelig konsentrerer seg mer om de siste 5 år enn de 995 foregående.
Hvordan kan det ha seg at den lille Sagaøya med under 300.000 innbyggere kan klekke ut det ene internasjonale musikknavn etter det andre? Kanskje er det fordi de ikke har annet å gjøre enn å drikke og slå på tromme påstår noen, mens Björk mener at islendingene har måttet finne opp musikken på nytt - fordi de ikke hadde noen instrumenter.
Filmen fokuserer også på islendingenes nære forhold til egen historie, og hvordan hele øyas naturlandskap er en inspirasjonskilde for unge kunstnere.
Vi møter kreti og pleti av Islands mest betydelige musikere; Björk, Sigur Rós, Múm, Slowblow, Sjón og Mugison - men også mer obskure ting som et band bestående av fire organister (Apparat Organ Quartet), en xylofon laget av stein og arkivopptak av en meget ung Björk Gudmundsdóttir. Screaming Masterpiece er en guidet tur i oppfinnsomhetens musikalske landskap, og er nok det nærmeste vi kommer den ultimate islandske konserten.

"An unexpectedly satisfying documentary"
Los Angeles Times


Arthaus` DVD-utgivelse er utgått/out of print.