Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

StudioGhibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Dark Horse
Original tittel: Dark Horse (Voksne Mennesker)
Regi: Dagur Kári
Skuespillere: Jacob Cedergren, Tilly Scott Pedersen, Nicolas Bro
Manus: Dagur Kári, Rune Schjøtt
Musikk: slowblow
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Dansk
Lengde: 1 t. 49 min.
Produksjonsår: 2005
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 07.04.2006
Release DVD: 01.12.2006

/
Relaterte linker:

Dark Horse

Offbeat komedie fra islandsk stjerneskudd.

"Du kan da ikke bare ha tjent 43 kroner siden 1999" sier skatte-byråkraten oppgitt og titter over brillekanten bort på døgenikten Daniel. Daniel er en søt og rufsete københavner i tjueåra. Han overlever på litt svart betaling for grafitti-kunststykker om forelskelse, bestillingsverk for gutter i vennekretsen som ønsker å imponere damene sine. Han er på konstant flukt fra parkeringsbøter, forfalte regninger, myndigheter og politifolk. Innimellom henger han sammen med sin litt korpulente og firkantede kompis Morfar, som drømmer om en karriere som fotballdommer mens han tar nattevakter på et søvnlaboratorium. En dag snubler Daniel over kjærligheten i form av den søte og eksentriske Franc.

Dagur Kári er det islandsk-dansk-franske stjerneskuddet som sto bak Noi Albinoi for noen år siden. Etter eget sigende ville han lage en film som så ut som en Seinfeld-episode regissert av Kieslowski. I sort/hvitt. Dark Horse er slacker-generasjonen møter frisk fransk nybølge a la Jules et Jim. Du vil le til du gråter samtidig som du får den gode varme følelsen i magen, den som oppstår når man bryr seg om filmkarakterene på lerretet.

"Occasionally brilliant" EUROPEAN FILM REVIEW

Hyllest til slabbedaskene
Terningkast 5, ADRESSEAVISA

"Underfundig filmet i lekent svart-hvitt og med en sjarmerende la-det-skure-holdning over den slentrende historien om hjelpeløse menn og deres forsøk på å unngå tilværelsens daglige åk."

"Som det slags nordisk nikk til Jim Jarmush ruller historien merkelig avgårde."

"En liten film, men med åpenbart kultpotensial, slik det nødvendigvis må bli når idealsamfunnet skildres som en bedagelig svart-hvitt-tilværelse hvor alle kjører små Fiater og bolighaier omtales som det, selv av sine mindreårige barn."

(Sakset fra Terje Eidsvågs anmeldelse i Adresseavisa)