Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Buena Vista Social Club
Original tittel: Buena Vista Social Club
Regi: Wim Wenders
Skuespillere: Compay Segundo, Eliades Ochoa, Ry Cooder, Joachim Cooder, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Orlando
Manus: Wim Wenders
Musikk: Buena Vista Social Club
Nasjonalitet: Tyskland
Språk: Spansk
Produksjonsår: 1998
Premiere kino: 15.10.1999
Release DVD: 01.07.2008

/

Buena Vista Social Club

For noen år siden var Ry Cooder på Cuba og gjorde opptak med cubanske musikere. Platen fikk navnet "Buena Vista Social Club" og ble en verdenssuksess. Da Cooder dro tilbake for å lage en soloplate med Ibrahim Ferrer, sammen med de samme musikerne som spilte på Buena Vista Social Club, ble Wim Wenders med.
Platen skulle spilles inn med de samme musikerne som gjorde Buena Vista Social Club, eller "Super-Abuelos" (super bestefedrene) som de nå ble kalt på Cuba. Wenders hadde med seg et knøttlite filmteam som var til stede under opptakene i studioet, og gjorde intervjuer med musikerne rundt om i Havana. Deretter fulgte film-teamet med orkesteret til Amsterdam hvor de gjorde to konserter, før de endte opp i Carnegie Hall i New York hvor Buena Vista Social Club holdt en ny magisk konsert, som etter alt å dømme blir orkesterets siste med fulltallig besetning.

Wim Wenders - regi
(født i 1945) har gjort over 20 filmer og vunnet priser på alle de gjeveste filmfestivalene. Best kjent er vel Paris, Texas som vant Gullpalmen i 1984, og Lidenskapens vinger (Der Himmel Über Berlin) som ga Wenders prisen for beste regi i Cannes i 1987.

Ry Cooder - gitarer
(født i 1947) gjorde solo-karriere på 70-tallet med en rekke kritikerroste plater der bluesen og slide-gitaren ble hans varemerke. Han har laget musikk til flere filmer (bl.a. The Long Riders, Streets of Fire, Last Man Standing og Paris, Texas). I det siste har han jobbet mest med etnisk musikk (World music) og bl.a. gitt ut plater med inderen Vishwa Mohan Bhatt og malieren Ali Farka Toure.

Compay Segundo - gitarer og sang
(født i 1907) er fortsatt - sin høye alder til tross - en vital kilde i
det cubanske musikkliv. Som tenåring kombinerte han arbeidet på tobakk-plantasjen og hos en barberer, med nattlig musikkliv på lokale barer der han spilte gitar med de store gutta.

Rubén González - piano
(født i 1919) studerte i sin ungdom medisin og så fram til en fremtid som doktor om dagen og musiker om natten. Men musikken tok overhånd og han var i mange år en av Cubas store pianister. På sine eldre dager ble han plaget av revmatisme og hadde kastet pianoet ut av huset.

Ibrahim Ferrer - sang
(født i 1927) etter ryktet under en dansetilstelning på en lokal Social
Club i Santiago. På 50- og 60 tallet etablerte han seg som sanger i Pacho Alonsos orkester, og siden med storheter som Benny Moré og Los Bocucos. Ferrer ble bokstavelig talt plukket opp fra gata til innspillingen av Buena Vista- plata.

Eliades Ochoa - gitar og sang
(født i 1946) er yngstemann i orkesteret. Allerede som seksåring begynte han å opptre med sang og gitar. Som tenåring tjente han til livets opphold ved å spille på barer og bordeller. Han har selv bygget gitaren han spiller på, en mellomting av en gitar og en tres, med ni strenger.

Omara Portuondo - sang
(født i 1930) er en av Cubas store kvinnelige sangere, og kanskje øyas beste bolero-sanger. Hun startet sin karriere som tenåring og har siden sunget med flere av de kjente cubanske orkestrene, og turnert rundt i verden med størrelser som Nat King Cole.