Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Bryllupet
Original tittel: La Noce
Regi: Pavel Lounguine
Skuespillere: Marat Basharov, Maria Mironova, Andrei Panine
Manus: Pavel Lounguine
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Russland
Språk: Russisk
Produksjonsår: 2000
Premiere kino: 31.08.2001
Release DVD: 01.12.2004

/

Bryllupet

Et heidundrende russisk bryllup med alt hva tradisjonene krever: Mengder av vodka, flørting mellom gjestene, grisete sanger, mafia og korrupt politi. Vinneren av Auroraprisen på årets Tromsøfestival.

"Russere er ganske ekstreme, men russiske bryllup er i overkant av det ekstreme."
-Pavel Lounguine

Vi befinner oss i den miserable gruvelandsbyen Lipki, som sliter sterkt med overgangen fra kommunismen til den russiske versjonen av kapitalismen. Hit vender den vakre Tania tilbake, etter tilsynelatende å ha forlatt en lysende karriere som fotomodell i Moskva. Hun er forsåvidt i stand til å sette byen på hodet med sitt blotte nærvær, men mindre ståhei blir det ikke når hun sporenstreks frir til barndomskjæresten sin, Misja. Den staute gruvearbeideren blir selvsagt fra seg av lykke og bryllupsforberedelsene er snart i gang. Familien hans er ikke like begeistret og undrer seg egentlig over om det bare var modellvirksomhet Tania livnærte seg av de fem årene hun var borte.

Den største hindringen for bryllupet er likevel av økonomisk art - det finnes nemlig overhodet ikke penger i landsbyen, siden det er seks måneder siden sist lønningene ble utbetalt. Som ved et skjebnens under kommer pengene på selveste bryllupsdagen og Misjas far konfiskerer sønnens lønn med det samme for å betale for festlighetene. Blakk igjen søker Misja hjelp fra sin forfyllede bestevenn for å finne en gave til den kommende brud, noe de lykkes i - ved hjelp av en smule ulovlige midler.

Nå kan festen gå sin gang, med mengder av mat og enda større mengder av vodka. Men med lovens lange arm på sporet og en overraskende visitt av Tanias mafia-gammelkjæreste fra Moskva tas festen raskt opp på et mer kaotisk nivå - alt ispedd tradisjonell russisk folkemusikk.

Arthaus` DVD-utgivelse er utgått/out of print.