Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Thomas in love
Original tittel: Thomas est amoureux
Regi: Pierre-Raul Renders
Skuespillere: Benoît Verhaert, Magali Pinglaut, Aylin Yay
Manus: Philippe Blasband
Musikk: Igor Sterpin
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Belgia
Språk: Fransk
Produksjonsår: 2000
Premiere kino: 16.02.2001

Thomas in love

Thomas er 32 år og lider av akutt agorafobi. Han har derfor ikke vært utenfor huset på åtte år. All kommunikasjon går via datamaskinen. Den gir også fri tilgang til det deilige cyberspace.
Thomas er nesten lykkelig. Han har det han trenger. Forsikringsselskapet Gobale styrer det meste av Thomas' hverdag. Sammen med en psykolog passer selskapet på at Thomas har det bra. Men alle trenger et kjærlighetsliv, og her har Thomas et problem. Han har etter hvert gått lei nettkjæresten Clara. Hun er ikke særlig spennende lenger, selv om hun prøver så godt hun kan å gjøre seg lekker og foreslå nye og utfordrende stillinger.

Psykologen skjønner at Thomas trenger et puff og melder ham inn i en sjekkeklubb. Samtidig forteller forsikringsagenten at grunnet sin sykdom har Thomas krav på gratis adgang til prostituerte med fobi-pasienter som spesiale. Dermed begynner datamaskinen å strutte av damer. Men er det egentlig sex Thomas trenger?

"Som i alle framtidsvisjoner forteller Thomas in Love egentlig ikke om hva som kanskje kan skje i morgen, men om hva som skjer i dag. Handlingen er ikke lagt tjue år fram i tiden, men i en form for samtid flyttet framover eller bakover; en parallell verden som vi skapte ved å mikse elementer fra femti-, seksti-, sytti-, og åttiåra med dagens moter som etno-bølgen, økologi og wild-liberalism, men uten å kreve futuristisk troverdighet."
Pierre-Paul Renders