Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Epidemic
Original tittel: Epidemic
Regi: Lars von Trier
Skuespillere: Lars von Trier, Niels Vørsel, Ole Ernst, Udo Kier
Manus: Lars von Trier og Niels Vørsel
Musikk: Peter Bach, Richard Wagner m.fl
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Eng/Dan
Produksjonsår: 1987
Premiere kino: 29.09.2000

Epidemic

Epidemic er en metafilm som handler om en regissør (spilt av Lars von Trier) og en manusforfatter som skal presentere sitt nye manus for konsulenten på det danske filminstituttet. Men alt går ikke som planlagt.
I stedet for å bli skrevet ut blir manuset ved en feiltagelse slettet fra disketten. De har fem dager på å skrive et nytt, og går i ren desperasjon i gang med et helt nytt prosjekt: "epidemic". Dette skal handle om en dødelig byllepidemi, der vi følger den heroiske dr. Mesmer, som drar ut fra den beskyttede by for å hjelpe de pestrammede ofrene utenfor. Sykdomsforløpet er meget raskt, fra smitte til død går det tre timer.

Manusarbeidet med "epidemic" fører de to unge herrene ned i Rigsarkivets fuktige kjeller, gjennom beskrivelser av tidligere europeiske epidemiers redselsfulle lidelser og dødsfall. De drøfter byllenes materiesammensetning, tar en tur til Tyskland og avlegger et obduksjonsbesøk i Rigshospitalets patologiske avdeling.

Epidemic er full av gode og dårlige innfall, inside jokes og fnis og humor. Den er overraskende bra til lavbudsjettproduksjon å være, og man finner elementer i denne filmen som peker fram mot filmer som Riget og Breaking the Waves.

Epidemic provoserer og den er et opprør mot kjedelige forventninger om forutsigelig seriøsitet. I tillegg er den forfriskende annerledes.