Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Samlerne og jeg
Original tittel: Les Glaneurs et la Glaneuse
Regi: Agnès Varda
Skuespillere: Bodan Litnanski, Agnès Varda, Francois Wertheimer
Manus: Agnès Varda
Musikk: Joanna Beuzdowicz, Pierre Barraud, Océan, Francois
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Produksjonsår: 2000
Premiere kino: 14.09.2001

Samlerne og jeg

Et portrett av de som lever av det vi andre kaster. Filmen gir oss et innblikk i dagens Frankrike slik regissør Agnès Varda ser det. Ikke akkurat en komedie, men definitivt mye humor!
Agnès Varda tok med seg et DV-kamera og dro rundt omkring i Frankrike for å møte en alternativ kultur. Denne kulturen består av samlere, folk som finkjemmer velferdssamfunnets bakevjer for å redde ting kastet av andre, ting som fremdeles kan brukes. Noen gjør det fordi det er gøy, andre gjør det av nød, noen gjør det i sinne, andre gjør det på djevelskap.

Samlerne og jeg er både en dagbok og et essay, personlig og politisk på samme tid, en underholdende men dypt reflekterende film gjennomsyret av Vardas egen eksentriske humor og entusiasme.

Agnès Varda om filmen:
" Samlerne og jeg er en svært personlig dokumentarfilm. Den er vevd sammen av ulike ting - av følelsene ved å bli konfrontert med usikkerhet; av de nye mulighetene som de små digitale kameraene kan tilby; og av ønsket om å filme det jeg kan se av meg selv - mine aldrende hender og mitt grånende hår. Jeg ønsket også å uttrykke min kjærlighet til malerkunsten. Jeg måtte pusle alt dette sammen for å gi filmen en mening, uten å svike det sosiale temaet som filmen prøver å behandle - søppel og avfall. Hvem bruker dette? Hvordan? Kan man leve av det andre kaster?"