Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Muren
Original tittel: Le mur
Regi: Alain Berliner
Skuespillere: Daniel Hanssens, Pascal Bal, Mil Seghers
Manus: Alain Berliner
Musikk: Alain Debaiseux
Nasjonalitet: Belgia
Språk: Fransk
Produksjonsår: 1998
Premiere kino: 27.08.1999

Muren

Albert driver gatekjøkken akkurat på grensen som deler Belgia i to - mellom fransktalende vallonere og flamlendere. Når han serverer kundene befinner han seg i Flandern, mens han er i Vallonia når han steker potetene.
Sammen med matrettene gir han kundene en liten kake med en spådom inni - spådommer han selv har skrevet. Like før nyttår er det lang kø hos ham. Det er mange som vil vite hva de kan vente seg i det nye tusenåret.
På fjernsynet snakker politikere utrettelig om alt de gjør for å dempe spenningen mellom de to folkegruppene. Hissige fanatikere på begge sider egger opp stemningen, og det blir ikke lett for den tykkfalne og godhjertede valloneren Albert. Han har venner på begge sider, og situasjonen blir enda vanskeligere når han plutselig møter den søte Wendy. Hun er flamlender og bestevenn med den krigerske Stijn. Og han har radikale planer for en endelig løsning på den etniske konflikten.

om regissøren:
Alain Berliners første film Ma Vie en Rose (En dans på roser), om en liten gutt som er overbevist om at han egentlig er ei jente, ble meget godt mottatt og gjorde Berliner til et internasjonalt navn. Filmen ble solgt til over 30 land og vant flere priser. Muren er den belgiske regissørens andre film, men han har også erfaring som manusforfatter for ulike fjernsynsproduksjoner. Hans tredje spillefilm Passion of Mind forventes lansert i slutten av 1999. Berliners visuelle verden er en merkelig blanding av poesi og realisme, ømhet og brutalitet. Alain Berliner vil bli 37 år i år 2000.