MIRAKEL

AV NATASHA ARTHY | 29.06.2001

Mirakel er et lite mirakel av en film. Den har tatt det danske kino-publikummet med storm, og fikk yatzy i seksere av kritikerne. De omtaler den som "fantastisk underholdende" og "en fortryllende dansk filmhit".

-med lisens til å gjøre mirakler

Dennis P er 12 år. Han er den eneste gutten i klassen som ikke har fått hår der nede. FUCK!

Dennis P bor alene med sin merkelige mor. Faren hans døde for noen år siden, og moren er ennå ikke kommet over det. FUCK!

Dennis P er yndlingsofferet til den forhatte lærer Sandstrøm. FUCK!

Dennis P er dødsforelsket i Karen Elise, men det er også Mick, bestevennen hans. FUCK!

Når alt skjærer seg, og Dennis P får kjeft eller blir gjort til latter, så går han i koma og ser verden som et lyserødt mareritt med glitter og ballkjoler. En musical-versjon av virkeligheten, hvor han er fanget blant dansende og syngende mennesker. FUCK!

Men så plutselig viser det seg en engel for Dennis P, og gir ham en midlertidig lisens til å gjøre mirakler i mellomklassen, så lenge han ikke banner. F...Fillern!

Med ett ser framtiden straks lysere ut for Dennis P. Nå kan han "fikse" litt på moren sin, lærer Sandstrøm, problemet "der nede" og for ikke å glemme dette med den vakre Karen Elise og Mick. Dessverre har ikke Dennis P helt kontroll over sine små mirakler, og snart ser det ut til at alt blir verre enn noensinne. Eller? FUCK!

Mirakel er en film det riktig svinger av. Den er fantasifull, morsom, sprudlende og crazy. Ganske enkelt en sjarmbombe - for hele familien!

og dette mente de norske filmkritikerne:
6&5 - Innmari bra. Noe av det beste vi har sett.
NRK Sommermorgen

5 - et mirakel av en film.
BA

5 - sprelsk, sår, gal, fargerik og uanstrengt morsom.
Dagbladet

5 - en barnefilm blottet for pekefinger, samt enhver øvre aldersgrense.
VG

5 - nyskapende skjønn familiefilm inspirert av Lars von Trier og swing-glamour.
Aftenposten

5 - vi gir full applaus. Denne danske barnefilmen har stoff i seg til å bli en riktig populær hyler blant barn.
Fædrelandsvennen

- et sprelsk filmatisk mirakel av en sort det dessverre altfor sjelden lages med tanke på et publikum fra 10 år og oppover.
Bergens Tidende

om regissøren
Natasha Arthy (f. 1969) har studert i Bristol og Roskilde. Hun har produsert og regissert flere barneprogram for DRTV. Mirakel er hennes langfilmdebut.

Ingen trailer tilgjengelig