Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 
Tittel: Mirakel
Original tittel: Mirakel
Regi: Natasha Arthy
Skuespillere: Stefan Pagels Andersen, Stephania Potalivo, Sidse Babett Knudsen, Sebastian Jessen, Peter Frödin, Thomas Bo Larsen
Manus: Kim Fupz Aakeson
Musikk: Kaare Bjerko, Frithjof Toksvig
Sjanger: Drama / Barnefilm
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Dansk
Produksjonsår: 2000
Premiere kino: 29.06.2001

Mirakel

Mirakel er et lite mirakel av en film. Den har tatt det danske kino-publikummet med storm, og fikk yatzy i seksere av kritikerne. De omtaler den som "fantastisk underholdende" og "en fortryllende dansk filmhit".
-med lisens til å gjøre mirakler

Dennis P er 12 år. Han er den eneste gutten i klassen som ikke har fått hår der nede. FUCK!

Dennis P bor alene med sin merkelige mor. Faren hans døde for noen år siden, og moren er ennå ikke kommet over det. FUCK!

Dennis P er yndlingsofferet til den forhatte lærer Sandstrøm. FUCK!

Dennis P er dødsforelsket i Karen Elise, men det er også Mick, bestevennen hans. FUCK!

Når alt skjærer seg, og Dennis P får kjeft eller blir gjort til latter, så går han i koma og ser verden som et lyserødt mareritt med glitter og ballkjoler. En musical-versjon av virkeligheten, hvor han er fanget blant dansende og syngende mennesker. FUCK!

Men så plutselig viser det seg en engel for Dennis P, og gir ham en midlertidig lisens til å gjøre mirakler i mellomklassen, så lenge han ikke banner. F...Fillern!

Med ett ser framtiden straks lysere ut for Dennis P. Nå kan han "fikse" litt på moren sin, lærer Sandstrøm, problemet "der nede" og for ikke å glemme dette med den vakre Karen Elise og Mick. Dessverre har ikke Dennis P helt kontroll over sine små mirakler, og snart ser det ut til at alt blir verre enn noensinne. Eller? FUCK!

Mirakel er en film det riktig svinger av. Den er fantasifull, morsom, sprudlende og crazy. Ganske enkelt en sjarmbombe - for hele familien!

og dette mente de norske filmkritikerne:
6&5 - Innmari bra. Noe av det beste vi har sett.
NRK Sommermorgen

5 - et mirakel av en film.
BA

5 - sprelsk, sår, gal, fargerik og uanstrengt morsom.
Dagbladet

5 - en barnefilm blottet for pekefinger, samt enhver øvre aldersgrense.
VG

5 - nyskapende skjønn familiefilm inspirert av Lars von Trier og swing-glamour.
Aftenposten

5 - vi gir full applaus. Denne danske barnefilmen har stoff i seg til å bli en riktig populær hyler blant barn.
Fædrelandsvennen

- et sprelsk filmatisk mirakel av en sort det dessverre altfor sjelden lages med tanke på et publikum fra 10 år og oppover.
Bergens Tidende

om regissøren
Natasha Arthy (f. 1969) har studert i Bristol og Roskilde. Hun har produsert og regissert flere barneprogram for DRTV. Mirakel er hennes langfilmdebut.