NINJABABY

AV YNGVILD SVE FLIKKE | 26.02.2021

En film om å falle, og om å reise seg igjen

Ninjababy er historien om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand med den mildt sagt usympatiske Pikkjesus. Rakel har aldri ønsket å bli mor, synes det er vanskelig nok å ta vare på seg selv, og ser det som en umulig oppgave å skulle ta seg av et lite barn. Når hun forstår at hun ikke kan velge bort å bære barnet fram til fødselen, reagerer hun med fornektelse, sinne, frustrasjon, forvirring og apati. Og skuffelse over barnet i magen som hun føler har lurt henne. «Den er en fucking jævla sneaky ninjababy, som bare tror den kan gjemme seg der inne og kose seg, og så snike seg ut ni måneder senere.»


Når Ninjababy snart kryper ut fra Rakels tegnebøker og frem fra tankene hennes, tar det ikke lang tid før han forstår at han må kjempe for sin egen framtid. Han har ikke mye til overs for sin egen far, og blir fornærmet over å ikke være et ønsket barn. Rakel på sin side må navigere mellom det hun mener er det beste for seg selv og det beste for barnet sitt – eller er det kanskje det samme?

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid midt i sin mest fertile alder. Filmen er basert på tegneserieromanen Fallteknikk av Inga Sætre.

Ingen trailer tilgjengelig