UNGE AHMED

AV LUC OG JEAN-PIERRE DARDENNE | 08.05.2020

Ahmed har satt seg et mål og ingenting kan stoppe ham. Eller?

De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne har siden nitti-tallet levert en perlerad av lavmælte, men intense filmer som tar vår samtid på kornet. De har vunnet Gullpalmen i Cannes hele to ganger, og en mengde andre priser på ledende filmfestivaler. Dardenne-brødrene er europeiske regissør-ikoner på linje med Bergman, Fellini og Almodóvar.

Brødrene forteller ofte historier om unge mennesker som må ta et stort ansvar. I Løftet opplever en tenåring at faren utnytter illegale innvandrere, og havner i et stort moralsk dilemma da en mann omkommer på arbeidsplassen. I Rosetta prøver unge Rosetta å beholde verdigheten samtidig som hun forsøker å tjene nok til sitt eget og sin alkoholiserte mors miserable campingvogn-liv.


I Unge Ahmed blir vi også kjent med en tenåring, men i motsetning til i brødrenes tidligere filmer har Ahmed satt seg et mål det er umulig å ha sympati med. Gjennom hele filmen håper vi at unge Ahmed vil ta til fornuften og legge prosjektet dødt. Vi sitter med hjertet i halsen og heier på det gode som må finnes i alle mennesker.

Ingen trailer tilgjengelig