Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

Studio Ghibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?


Som Scope-deltaker vil du bli direkte involvert i å stemme frem din favoritt fra et utvalg av kvalitetsfilmer og bistå med lanseringen av filmen. Vinnerfilmen vil bli distribuert av Arthaus i løpet av 2018. Kravet for å melde seg på prosjektet er bare at du må være filminteressert. Det kan være en fordel om du brenner litt ekstra for det ved å enten studere film eller skrive om film (blogger, kritiker, journalist), men det er ingen forutsetning.

I perioden 1. mars – 31. mars 2018 skal Scope-deltakerne se og vurdere fem nye europeiske filmer via festival - og strømmetjenesten til Festival Scope. I den perioden skal også vinnerfilmen kåres. Vi oppfordrer deltakerne til å ha Facebook da vi oppretter et lukket forum hvor det er mulig å diskutere filmene og bli kjent med andre filmelskere!

Høres dette ut som noe for deg? Søk HER for å være med i Scope100.

Søknadsfrist 10. februar.

Scope100 er et europeisk filmformidlingsprosjekt som i Norge ledes av Arthaus, for tredje gang. Prosjektet er en ny måte å tenke distribusjon på – hvor publikum blir direkte involvert og får sin favoritt film lansert på kino. Målet med prosjektet er å engasjere publikum for nyskapende europeisk film. De utvalgte deltakerne skal representere publikum fra hele landet. I fjor vant den tyske filmen 24 uker og i 2016 den islandske filmen Småfugler. Prosjektet er støttet av Kreativt Europas ordning for publikumsrettede tiltak.