Siste nyheter

Utekino på St.hanshaugen // Pans labyrint

Fredag 31. august inviterer arthaus til utekino på St. Hanshaugen – og det for 16. gang. Hold av kvelden fredag 31. august,...

 

StudioGhibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 
 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.


– Deilig å være i gang! sier regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som er kjent for den kritikerroste Amanda-vinneren SOM DU SER MEG (2012), og novellefilmen DET ER MEG DU VIL HA fra 2014.

Som alltid i Dag Johan Haugeruds filmer, skildres de mest alvorlige temaer med humor og varme:

BARN utspiller seg i miljøet rundt en barneskole i Oslo, og settes i gang i det den 13 år gamle Lykke, datteren til en AP-politiker, ved et uhell tar livet av Jamie, sønnen til en profilert FrP-politiker. Filmen følger etterspillet av ulykken.

Henriette Steenstrup spiller hovedrollen Liv, som er rektor på barneskolen der ulykken inntreffer. Thorbjørn Harr spiller FrP-politikeren Per Erik Lundemo som opplever å miste sønnen sin. Øvrige skuespillere er blant annet Jan Gunnar Røise, Brynjar Bandlien, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner, Trine Wiggen, Selome Emnetu, Anne Marit Jacobsen og Tone Danielsen.

BARN produseres av Motlys ved Yngve Sæther og har forventet kinopremiere i oktober 2018. Filmen distribueres av Arthaus.