Siste nyheter

StudioGhibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 
 

BARN av Dag Johan Haugerud har fått produksjonstilskudd

Dag Johan Haugeruds nye spillefilm Barn har mottatt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Filmen går i innspilling i september i år, med Henriette Steenstrup i hovedrollen. Norgespremiere høsten 2018.


Barn utspiller seg i miljøet rundt en barneskole i Oslo i det den 13 år gamle Lykke, datteren til en AP-politiker, ved et uhell tar livet av Jamie, sønnen til en profilert FRP-politiker. I kjent Haugerud-stil vil filmens tone og stil være lett og underholdende i møtet med lærere, foreldre og samfunnet rundt, filmens seriøse tema til tross.

Dag Johan Haugerud er en av landets mest spennende regissører og forfattere. Hans første spillefilm Som du ser meg vant Amanda for beste film, beste manus, beste regi og beste kvinnelige birolle. Den vant også Kritikerprisen og var Norges kanditat til Nordisk råds filmpris. Haugerud har også gitt ut fire romaner. Han siste roman Enkle atonale stykker for barn vant NRK P2-lytternes romanpris.

Barn produseres av Yngve Sæther i Motlys, og distribueres av Arthaus.

–  Jeg gleder meg stort til å gå i gang med en ny film av Dag Johan Haugerud. Han er en regissør og forfatter som med empati, humor og brodd tar temperaturen på tida vi lever i, som skildrer et samfunn der politikk og klasse er med på å definere hvem vi er, og som presenterer oss for personer som utsettes for diabolske, men akk så gjenkjennelige, dilemmaer. Ambisjonen er at Barn skal bli en film som får oss til å snakke om hva det vil si å være foreldre og barn i dagens samfunn, uttaler produsent Yngve Sæther.

Arthaus har tidligere distribuert Haugeruds novellefilmer Det er meg du vil ha fra 2012, og Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta fra 2005.

– Vi er stolte og glade over at Dag Johan Haugerud og Motlys har gitt oss ansvaret med å bringe det nye barnet deres ut til det norske folk. Arthaus har hatt et langt og godt samarbeid med både Motlys og med Dag Johan og vi ser fram til å følge Barn hele veien fra innspilling og ut til publikum. Dag Johan Haugerud evner å fortelle store historier gjennom små og hverdagslige episoder. Han er en sann filmkunstner, uttaler Svend Bolstad Jensen i Arthaus.