Siste nyheter

StudioGhibli-festival på Odeon Oslo

Den 15. juni flyr verdens kuleste lille heks, Kiki, tilbake på kinolerretet! Det feirer vi med en hel helg med eventyrlige filmklassikere fra legendariske StudioGhibli på Odeon Oslo....

 

Velkommen til sommerfest!

Tradisjonen tro har vi vår årlige sommerfest – det skjer 6. juni på Ingensteds! Dørene åpner kl 19.00 – aldersgrense 20 år.

 

 

Regissørmøte: Dag Johan Haugerud

Journalist og skuespiller Hans Olav Brenner filmbader regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som etter kritikersuksessen «Som du ser meg» snart er klar med sin andre...

 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 
 

Årets utekino på St.Hanshaugen

For tiende året på rad inviterer vi til en magisk filmkveld på St. Hanshaugen. Siden vi også feirer 20 år som filmdistributør i år blir denne visningen en bursdagsfeiring sammen med vårt trofaste kinopublikum i Oslo. Fredag 24. august klokka 20.45 viser vi den franske kortfilmklassikeren Den røde ballongen og like etter Aki Kaurismäkis uforglemmelige Mannen uten minne. Det blir en liten pause mellom filmene. Arrangementet er ferdig litt over 23.00.

 


Panorama 2 copy.jpg 

Følg arrangementet på Facebook for siste oppdateringer!

 

Den røde ballongen varer i 35 min og passer for barn i alle aldre. Mannen uten minne varer i 1 t 37 min og har aldersgrense 11 år. Begge filmene har norske tekster. Vi viser selvsagt på god gammeldags 35mm-kinofilm for ekte filmfølelse og kvalitet.

 

Mannen uten minne ble en braksuksess på kino i 2002. En vakker og rørende kjærlighetsfortelling med Aki Kaurismäkis skrudde humor og stil. Les mer om filmen her.

 

Den røde ballongen er fra 1956. Vi relanserte den i nye kopier på kino i 2009. Den regnes som en av filmhistoriens klassikere, men er fremdeles en uoppdaget skatt for mange. Les mer om filmen her.

 

Arthaus utekino 1 copy.jpg 

 

Litt praktisk info:

 

- Husk å ta med varme klær og sitteunderlag.

 

- Det er lurt å være ute i god tid for å sikre seg plass.

 

- Vi kjører film uansett vær.

 

- Det blir enkel servering på stedet - vafler, kaffe, popcorn, brus og litt smågodt.

 

Arrangementet er støttet av Norsk filminstitutt, Bydel St. Hanshaugen, Film&Kino og Oslo kommune.