Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Fortellinger fra saunaen
Original tittel: Miesten vuoro
Regi: Joonas Berghäll, Mika Hotakainen
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Finland
Lengde: 1 t. 37 min.
Produksjonsår: 2010
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 21.01.2011
Release DVD: 22.06.2011

/

Fortellinger fra saunaen

FORTELLINGER FRA SAUNAEN er en nydelig, gripende og til tider morsom dokumentarfilm som har gått sin seiersgang på finske kinoer. Finnene elsker sin sauna. Saunaen er ikke bare et sted å få rengjort kroppen, men også å få renset sjelen. I den trygge atmosfæren av svette og damp åpner den ellers så ordknappe finske mannen seg, og historiene strømmer på. Historier uten filter. Som en finsk versjon av HEFTIG OG BEGEISTRET er også denne filmen en dokumentar der vi møter barske menn. Barske menn som har vært ute en vinterdag før og har opplevd et og annet - ikke bare hyggelige ting.Men i saunaen er vi alle nakne for hverandre og det går an, selv for den finske mannen, å sette ord på følelsene, eller å la tårene trille - kamuflert som svette.

Forfilm: HENDELSE VED BANK

Hendelse ved bank er en detaljert og humoristisk beretning om et mislykket bankran. I en enkelt tagning fremstiller 96 mennesker en nøye planlagt koreografi for kamera og gjenskaper en faktisk hendelse som fant sted i Stockholm i juni 2006.

I sann tid og ved bruk av kun ett stasjonært kamera portretterer HENDELSE VED BANK på mesterlig vis menneskets reaksjoner på hendelser de ikke har faktisk erfaring med. Östlund var selv vitne til bankranet filmen handler om og har i ettertid sagt at ranet var så klumsete utført at han umulig kunne tro det var på riktig. Filmen vant Gullbjørnen for beste kortfilm i Berlin 2010.

Hendelse ved bank er nok en liten genistrek fra den svenske regissøren og peker også framover mot hans neste spillefilm PLAY som etter planen vil være klar i 2011 og distribueres av Arthaus på norske kinoer.