Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Stille lys
Original tittel: Stellet Licht
Regi: Carlos Reygadas
Skuespillere: Elizabeth Fehr, Jacobo Klassen, Maria Pankratz
Manus: Carlos Reygadas
Musikk: Raul Locatelli
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Mexico / Frankrike
Språk: Plattdietch
Lengde: 2 t. 17 min.
Produksjonsår: 2007
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 24.10.2008
Release DVD: 01.04.2009

/

Stille lys

Fra lysets og stemningens mester
Fra lysets og stemningens mester
Hadde Edvard Munch levd i dag hadde han ikke penslet olje på lerret, men lagd film. Film for det store lerretet og den mørke kinosalen. Film som STILLE LYS der skyld, skam og forbudt begjær skildres med en melankolsk og vidunderlig sorgvakker fargepalett. Dette trekantdramaet utspiller seg i et lite mennonitsamfunn i Mexico hvor innbyggerne kler seg som sine europeiske forfedre og snakker plattdietch-dialekt.

Carlos Reygadas har på kort tid blitt en Cannes-yndling. Debutfilmen JAPÓN vakte stor oppsikt under festivalen i 2002 og to år etter var han i hovedkonkurransen med GUDENES KAMP som også gikk på kino i Norge.

I STILLE LYS har Reygadas skrellet vekk det sensasjonspregede seksuelle som i hans to første filmer stod i veien for en filmkunstner med viktigere ting på hjertet. STILLE LYS er en vakker og langsom hyllest til de dype driftene i mennesket og en gave til de tålmodige av oss.

Filmen vant hovedprisen på Bergen internasjonale filmfestival i 2007.

Juryens begrunnelse:
Årets BIFF-vinner er en dypt engasjerende film om et stort følelsesmessig dilemma. Historien foregår innenfor et hittil ukjent og adskilt samfunn. Ladede følelser og skjebner gjenspeiles i et intenst dvelende filmspråk. Slutten både overrasker og utfordrer. Dette er regissørens tredje film. Han har allerede gjort seg bemerket blant filmelskere over hele verden. Med denne prisen ønsker juryen at det norske publikum skal bli kjent med en bemerkelesverdig filmskaper.