Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: XXY
Original tittel: XXY
Regi: Lucía Puenzo
Skuespillere: Ricardo Darín, Valeria Bertucelli, Germán Palacios, Carolina Peleritti
Manus: Sergio Bizzio/Lucía Puenzo
Musikk: Andrés Goldstein, Daniel Tarrab
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Argentina
Språk: Spansk
Lengde: 1 t. 26 min.
Produksjonsår: 2007
Sensur: 11 år
Premiere kino: 02.05.2008
Release DVD: 01.12.2008

/

XXY

Jente, gutt eller begge deler?

Jente, gutt eller begge deler?

Alex befinner seg midt i puberteten, men har større utfordringer med å finne seg selv enn tenåringer flest. Hun - eller han - er tvekjønnet. Alex har levd livet som jente hittil, men nå sliter hun med å finne sin identitet.

Sammen med foreldrene har Alex flyttet på landet for å få avstand til påtrengende blikk. Når en vennefamilie kommer på besøk slår det gnister mellom Alex og deres
sønn, Alvaro.

XXY er et finstemt og sårt drama om identitet og seksualitet som sprenger grenser.
Foreldrenes motsetningsfylte forhold til sitt eget barn males med fine strøk av kjærlighet, frustrasjon og sorg - over at Alex ikke er som alle andre.

Argentinas mest kjente skuespiller Ricardo Darín (kjent fra Arthaus' AURA) er strålende som Alex sin far. Lucía Puenzos regidebut vant Kritikeruken i Cannes 2007 og har vært svært populær på norske filmfestivaler.

"Et lite vidunder av en film. En gripende hyllest til annerledeshet - raus, progressiv og åpen" - Morten Ståle Nilsen, VG (Terningkast 5)

"Dette er en film som fortjener et bredt, stort publikum" - Eirik Alver, Dagbladet (Terningkast 5)

"Gripende, varm og menneskelig om pubertet. Inés Efron er et funn i rollen som Alez, og spiller gutt og jente i samme kropp med små, nesten hypnotiserende fine skifninger." - Marie G. Aubert, Aftenposten (Terningkast 5)

"Vart og varmt om jenten som er gutt." - Astrid Kolbjørnsen, Bergens Tidende (Terningkast 5)

"Liker du filmer som utfordrer og krever, men som gir igjen i form av klokskap, substans og engasjement er det bare å komme seg på kino!" - Le LD Nguyen, Filmmagasinet (Terningkast 5)