Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Sommerhuset
Original tittel: Sommerhuset
Regi: Ole Giæver
Skuespillere: Maria Bock, Marte M. Solem, Kim Sørensen, Karoline Øyan
Manus: Ole Giæver
Musikk: Ola Fløttum
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 55 min.
Produksjonsår: 2008
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 22.02.2008
Release DVD: 01.08.2008

/
Relaterte linker:


Sommerhuset

Noen reiser må man gjøre alene
Noen reiser må man gjøre alene
Søstrene Renate og Hedda takler morens bortgang på svært ulikt vis. Renate har ennå ikke tillatt seg å sørge, og for å holde følelsene på avstand unngår hun å snakke om moren - selv med sin egen lillesøster.

Når Renate forstår at hennes behov for å være usårbar er i ferd med å ødelegge forholdet til søsteren, bestemmer hun at de skal reise til sommerhuset i Nord-Norge - dit moren pleide å ta dem med som barn. Så kan de samtidig hilse på barndomsvennen Bjørn-Tore. Billetter er allerede kjøpt og betalt, men Hedda velger å ikke være med. Den eneste som kan er Mari, en stille og sjenert jente Renate nesten ikke kjenner.

Det som skulle bli en hyggelig søskentur, blir en vond og vanskelig reise. Renate gjør hva hun kan for å holde minner og sorg på avstand, men både Mari og Bjørn-Tore presser henne til å ta et oppgjør med seg selv.
SOMMERHUSET er et nydelig, nyansert og melankolsk karakterdrama om å tørre å være sårbar.

Ole Giæver markerer seg som et unikt, nytt fortellertalent i norsk film.

SOMMERHUSET er produsert av 4 1/2 ved produsent Karin Julsrud i samarbeid med Sweetfilms i Tromsø og Filmcamp i Målselv kommune. Produksjonen er støttet av Norsk Filmfond gjennom talentutviklingsordningen Nye veier til korte filmer

STAB OG SKUESPILLERE

OLE GIÆVER (regissør og manusforfatter) er utdannet ved Nordland Kunst- og Filmskole og ved Konstfack i Stockholm. Han har laget en rekke kortfilmer som har vært vist på nasjonale og internasjonale filmfestivaler. Giæver deltok i Grimstad i 2003 med kortfilmen "The Pledge" og i 2006 med "Blokk B". For TOMMY, som vil bli vist som forfilm til SOMMERHUSET, ble han belønnet med Tromsøpalmen under TIFF'07. Under Kortfilmfestivalen i Grimstad samme år fikk han talentprisen og Prix UIP Grimstad, en pris som sikret nominasjon til European Film Awards for beste kortfilm.

KARIN JULSRUD (produsent) har studert film i USA. Hun har mange år bak seg i NRK radio,og TV, både foran og bak kamera. Hun har hatt både manus, regi og vært produsent på en rekke flmproduksjoner. Julsrud har jobbet 3 år som spillefilmkonsulent i Norsk Filmfond og har de siste tre årene arbeidet som produsent i Spillefilmkompaniet 4 ½ der hun bl.a. har produsert Joachim Triers "Reprise", Norges Oscar-kandidat i 2006.

ØYSTEIN MAMEN (fotograf) er utdannet ved Den norske filmskolen. Han har tidligere fotografert de prisbelønte filmene "Drømme kan du gjøre senere" og "Herfra til månen". Mamen hadde både regi og foto på "Drømmehuset" som fikk pris for beste kortfilm på BIFF i 2006.

MARIA BOCK (skuespiller) født i Hammerfest, uteksaminert fra Statens teaterhøgskole i 2004. Etter dette har hun jobbet frilans. Hun har bl.a hatt roller ved Det Norske Teatret og Hålogaland Teater og spilte i 2005 i "Nøkksjølia" av Olav Duun i regi av Otto Homlung, et samarbeidsprosjekt mellom Nord-Trøndelag Teater, Trøndelag Teater og Det Norske Teatret. Hun har hatt filmroller i Hans Petter Molands "Gymnaslærer Pedersen" og ulike produksjoner for NRK Drama.

MARTE MAGNUSDOTTER SOLEM (skuespiller) gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 2003. Hun ble ansatt ved Hålogaland Teater våren 2004. Marte har også vært på turné med stykket "Nuestra Voz" som hun selv har skrevet, basert på historier fra Nicaragua. Solem kom til Nationaltheatret høsten 2006 og har spilt i "Folk og røvere i Kardemommeby" og "Seks personer søker en forfatter".

KIM SØRENSEN (skuespiller) er født i Sandnessjøen. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2001. Sørensen har vært tilknyttet Agder Teater, Den Nationale Scene, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Nordland Teater. Våren 2006 hadde han stor suksess på Nordland Teater i rollen som Peder Seier i stykket med samme navn. Han har også hatt roller i Radioteatret, en rekke TV-produksjoner og filmer.

KAROLINE ØYAN (skuespiller) er født i Harstad. Hun ble ferdig utdannet skuespiller ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS) i 2006. Hun har hatt roller i ulike teateroppsetninger og spilt i en rekke kortfilmer og musikaler.