Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Vinterland
Original tittel: Vinterland
Regi: Hisham Zaman
Skuespillere: Raouf Saraj, Shler Rahnoma, Kawa Gilli, Alibag Salimi
Manus: Kjell Ola Dahl, Hisham Zaman
Musikk: Øistein Boassen
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 53 min.
Produksjonsår: 2006
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 19.01.2007
Release DVD: 01.08.2007

/
Relaterte linker:

Vinterland

Søken etter kjærlighet i vinterlandet

Søken etter kjærlighet i vinterlandet

VINTERLAND er regissert av Hisham Zaman som i 2005 laget Amanda og Grimstad-vinneren Bawke (beste kortfilm).

Med varme og et humoristisk skråblikk forteller Zaman historien om den kurdiske flyktningen Renas som bor alene, langt mot nord, og langt fra hjemlandet. Snart skal han gifte seg med sin spesielt utvalgte prinsesse, Fermesk, en vakker pike fra god famillie som skal komme med fly fra Nord-Irak. Men når Fermesk endelig kommer, ligner hun ikke kvinnen på fotografiene. Og hun er helt annerledes enn han har forestilt seg. Heller ikke han lever opp til hennes forestillinger om drømmemannen. Den første forelskelsens rus er over. Begge angrer. Men nå har de bare hverandre, under samme tak, i vinterlandet.


VINTERLAND ble filmet på FilmCamp i Målselv kommune i løpet av 16 dager i mars 2006 og er produsert med støtte fra Filmfondets ordning "Nye veier til korte filmer" i samarbeid mellom hovedprodusent Spillefilmkompaniet 4 ½ og NRK, FilmCamp, Nordnorsk Filmsenter og Fond for Lyd og Bilde.

Filmens produsent er Turid Øversveen for Spillefilmkompaniet 4 ½ .VINTERLAND åpner Tromsø Internasjonale Filmfestival 17. januar 2007 og får ordinær kinopremiere 19. januar.


HISHAM ZAMAN regissør
Hisham Zaman (født 1975) er utdannet regissør fra Den norske filmskolen. Han gjorde tidenes gjennombrudd på Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2005 der Bawke vant fem priser, inkludert Gullstolen og europeiske Prix UIP. Filmen fikk også Amanda for beste kortfilm 2005, samt Canal + prisen ved Nordisk Panorama i Bergen i september samme år. Den var dessuten nominert til European Film Awards 2005 som beste europeiske kortfilm, og var invitert til Sundance Film Festival i januar 2006. Filmens produsent er Spillefilmkompaniet 4 ½.

FILMOGRAFI:
2001 INNBRUDDSTYVEN (kort)
2003 BROEN (kort)
2005 BAWKE (kort)
2006 VINTERLAND

TURID ØVERSVEEN produsent
Turid Øversveen startet Spillefilmkompaniet 4 ½ i 1998 med regissørene Pål Sletaune og Marius Holst og produsent Håkon Øverås. Hun arbeider som produsent og leder for utviklingen av spillefilm. Øversveen har i tillegg til VINTERLAND produsert Pål Sletaunes filmer Amatørene og Naboer og coprodusert en rekke filmer bl.a. Dogville (Lars Von Trier) og Arven (Per Fly).


I HOVEDROLLENE
Renas spilles av Raouf Saraj som er bosatt i Heimdal og Fermesk spilles av Shler Rahnoma som er student ved Universitetet i Oslo. Begge debuterer som skuespillere med VINTERLAND.

CASTING KARDO WALY OG LINN KIRKENÆR | KOSTYME NINA ERDAHL
SMINKØR ELISABETH HAUGAN SØRENSEN | REKVISITØR RUNAR JOHNSEN
KLIPP TRYGVE HAGEN | LYD SOUNDFACTORY V/CARL SVENSSON
MUSIKK ØISTEIN BOASSEN | LINE PRODUCER SIGURD MIKAL KAROLIUSSEN
FOTO MARIUS MATZOW GULBRANDSEN | MANUS KJELL OLA DAHL OG HISHAM ZAMAN | PRODUSENT TURID ØVERSVEEN | REGI HISHAM ZAMAN