Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 
Tittel: Screaming masterpiece
Original tittel: Screaming Masterpiece
Regi: Ari Magnússon
Skuespillere: Med bl.a. Steindór Andersen, Hilmar Örn Hilmarsson, Björk, Mínus, Sigur Rós
Manus: Ari Magnússon
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Island
Språk: Islandsk
Lengde: 1 t. 28 min.
Produksjonsår: 2005
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 24.06.2006
Release DVD: 01.12.2006

/
Relaterte linker:

Screaming masterpiece

Den ultimate islandske konserten

Ari Magnusson kan stå inne for tittelen på sin unike musikkdokumentar; det er ikke mindre enn 1000 års islandsk musikkhistorie han tar for seg - selv om han unektelig konsentrerer seg mer om de siste 5 år enn de 995 foregående.
Hvordan kan det ha seg at den lille Sagaøya med under 300.000 innbyggere kan klekke ut det ene internasjonale musikknavn etter det andre? Kanskje er det fordi de ikke har annet å gjøre enn å drikke og slå på tromme påstår noen, mens Björk mener at islendingene har måttet finne opp musikken på nytt - fordi de ikke hadde noen instrumenter.
Filmen fokuserer også på islendingenes nære forhold til egen historie, og hvordan hele øyas naturlandskap er en inspirasjonskilde for unge kunstnere.
Vi møter kreti og pleti av Islands mest betydelige musikere; Björk, Sigur Rós, Múm, Slowblow, Sjón og Mugison - men også mer obskure ting som et band bestående av fire organister (Apparat Organ Quartet), en xylofon laget av stein og arkivopptak av en meget ung Björk Gudmundsdóttir. Screaming Masterpiece er en guidet tur i oppfinnsomhetens musikalske landskap, og er nok det nærmeste vi kommer den ultimate islandske konserten.

"An unexpectedly satisfying documentary"
Los Angeles Times


Arthaus` DVD-utgivelse er utgått/out of print.