Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 
Tittel: Dark Horse
Original tittel: Dark Horse (Voksne Mennesker)
Regi: Dagur Kári
Skuespillere: Jacob Cedergren, Tilly Scott Pedersen, Nicolas Bro
Manus: Dagur Kári, Rune Schjøtt
Musikk: slowblow
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Dansk
Lengde: 1 t. 49 min.
Produksjonsår: 2005
Sensur: Tillatt for alle
Premiere kino: 07.04.2006
Release DVD: 01.12.2006

/
Relaterte linker:

Dark Horse

Offbeat komedie fra islandsk stjerneskudd.

"Du kan da ikke bare ha tjent 43 kroner siden 1999" sier skatte-byråkraten oppgitt og titter over brillekanten bort på døgenikten Daniel. Daniel er en søt og rufsete københavner i tjueåra. Han overlever på litt svart betaling for grafitti-kunststykker om forelskelse, bestillingsverk for gutter i vennekretsen som ønsker å imponere damene sine. Han er på konstant flukt fra parkeringsbøter, forfalte regninger, myndigheter og politifolk. Innimellom henger han sammen med sin litt korpulente og firkantede kompis Morfar, som drømmer om en karriere som fotballdommer mens han tar nattevakter på et søvnlaboratorium. En dag snubler Daniel over kjærligheten i form av den søte og eksentriske Franc.

Dagur Kári er det islandsk-dansk-franske stjerneskuddet som sto bak Noi Albinoi for noen år siden. Etter eget sigende ville han lage en film som så ut som en Seinfeld-episode regissert av Kieslowski. I sort/hvitt. Dark Horse er slacker-generasjonen møter frisk fransk nybølge a la Jules et Jim. Du vil le til du gråter samtidig som du får den gode varme følelsen i magen, den som oppstår når man bryr seg om filmkarakterene på lerretet.

"Occasionally brilliant" EUROPEAN FILM REVIEW

Hyllest til slabbedaskene
Terningkast 5, ADRESSEAVISA

"Underfundig filmet i lekent svart-hvitt og med en sjarmerende la-det-skure-holdning over den slentrende historien om hjelpeløse menn og deres forsøk på å unngå tilværelsens daglige åk."

"Som det slags nordisk nikk til Jim Jarmush ruller historien merkelig avgårde."

"En liten film, men med åpenbart kultpotensial, slik det nødvendigvis må bli når idealsamfunnet skildres som en bedagelig svart-hvitt-tilværelse hvor alle kjører små Fiater og bolighaier omtales som det, selv av sine mindreårige barn."

(Sakset fra Terje Eidsvågs anmeldelse i Adresseavisa)