Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Vintersøvnen
Original tittel: Winterschläfer
Regi: Tom Tykwer
Skuespillere: Ulrich Matthes, Heino Ferch, Floriane Daniel, Marie-Lou Sellem, Josef Bierbichler m.fl.
Manus: Tom Tykwer og Anne-Francoise Pyszora
Musikk: Tom Tykwer, Johnny Klimek, Reinhold Heil
Nasjonalitet: Tyskland
Språk: Tysk
Produksjonsår: 1997
Premiere kino: 15.10.1999

Vintersøvnen

Tysk thriller som foregår i et forførende alpelandskap. Regissert av Tom Tykwer, mannen bak suksessfilmen "Løp Lola Løp".
René lider av hukommelsestap. Han har vært på bar og har bestemt seg for å gå hjem fordi han er for full til å kjøre. På veien tar han bilde av et ungt elskende par, Marco og Rebecca. Deretter stjeler han Marcos bil.

Samtidig er Theo, en lokal bonde, på vei til veterinæren. Det han ikke vet er at datteren hans har gjemt seg i hestetilhengeren. René og Theo er bokstavelig talt på kollisjonskurs. René klarer å svinge unna, kommer seg ut av bilen, kan ikke huske hva som har skjedd og springer bort. Tilbake ligger Theo nesten bevisstløs, mens datteren er hardt skadet. På sjukehuset får hun hjelp av Laura, Rebeccas venninne.

Hovedpersonene i filmen har i utgangspunktet lite eller ingenting til felles. Deres veier krysses og de utroligste situasjoner oppstår.

Tom Tykwer
har tre spillefilmer på merittlisten. Han debuterte med Dødelige Maria i 1994, men er best kjent for Løp Lola Løp (1998) som ble en formidabel kinosuksess over hele verden. Lola solgte 20.000 billetter på norske kinoer, noe som er bemerkelsesverdig for en tysk film. Vintersøvnen er produsert mellom disse to filmene og har som de to andre vunnet heder og ære på en rekke festivaler.

Tom Tykwer er selvlært som filmregissør. Tykwers skole har vært kinosalen. Han er en pasjonert filmelsker og inntil nylig hadde han sin egen kino i Berlin. I sommer har han filmet Der Krieger und die Kaiserin i hjembyen Wuppertal med Franka Potente (Lola) i hovedrollen.