Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Tuvalu
Original tittel: Tuvalu
Regi: Veit Helmer
Skuespillere: Denis Lavant, Chulpan Hamatova, Philippe Clay, Catalma Murgea
Manus: Michaela Berk, Veit Helmer
Musikk: Jürgen Knieper
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Tyskland
Språk: Tysk
Produksjonsår: 1999
Premiere kino: 11.08.2000

Tuvalu

En kuet badevakt med en blind far. En vakker pike med en gullfisk. Et falleferdig bad med en dampkjele ved navn Imperial. En gjeng med fylliker og en slem skurk.
Denis Lavant, kjent fra De elskende på Pont Neuf, spiller Anton, en ung mann som etter beste evne forsøker å holde liv i et gammelt, ærverdig, men fallferdig bad. Ikke nok med det, han prøver også å overbevise sin blinde og tyranniske far om at badet er i skjønneste orden og fullt av badegjester. Alliert med båndspiller, vaskekone og et par trofaste gjester som konsekvent betaler med knapper. Det eneste som er i tipp topp stand er dampkjelen i kjelleren. Livet i badet har derfor gått sin faste gang, godt hjulpet av et par sikkerhetsnett som skal forhindre at steiner fra taket ikke skal treffe gjestene og ved å sette ut varseltrekanter når et nytt hull oppdages i badet. Likevel er ikke alt fryd og gammen, badet trues av at Antons kyniske og kapitalistiske bror Gregor vil rive badet for å gi plass til et kaldt og futuristisk boområde.

Anton har aldri vært utenfor badets vegger og drømmer om å seile på det åpne hav. Ikke uventet dukker det opp en kvinne som skal forandre livet hans totalt. En dag kommer nemlig en gammel sjømann sammen med sin vakre datter Eva til badet. Og Anton faller pladask, men bak i kulissene truer Gregor med å ødelegge både kjærligheten og badet. Det skal vise seg at våre helter ikke er så stakkarslige som Gregor tror, og begge drømmer de om å sette seil til paradiset , stillehavsøya Tuvalu.

Tuvalu er en estetisk nytelse, med et unikt formspråk og et eget drømmeaktig landskap. Publikum og kritikere trekker ikke uventet paralleller til Jeunet & Caros De fortapte barns by og Delicatessen. Det er særlig Tuvalus surrealistiske univers og gjennomførte stil som trekker tankene til disse filmene. Samtidig har den en stor dose slapstickhumor à la Chaplin, Keaton og Tati.

om regissøren
Veit Helmer (f. 1968) har laget film siden han var 14 år gammel og har studert ved høyskolen for film og fjernsyn i München. Han har vunnet over 50 priser på internasjonale filmfestivaler for sine kortfilmer.
Tuvalu er hans spillefilmdebut.