Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 
Tittel: Thomas in love
Original tittel: Thomas est amoureux
Regi: Pierre-Raul Renders
Skuespillere: Benoît Verhaert, Magali Pinglaut, Aylin Yay
Manus: Philippe Blasband
Musikk: Igor Sterpin
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Belgia
Språk: Fransk
Produksjonsår: 2000
Premiere kino: 16.02.2001

Thomas in love

Thomas er 32 år og lider av akutt agorafobi. Han har derfor ikke vært utenfor huset på åtte år. All kommunikasjon går via datamaskinen. Den gir også fri tilgang til det deilige cyberspace.
Thomas er nesten lykkelig. Han har det han trenger. Forsikringsselskapet Gobale styrer det meste av Thomas' hverdag. Sammen med en psykolog passer selskapet på at Thomas har det bra. Men alle trenger et kjærlighetsliv, og her har Thomas et problem. Han har etter hvert gått lei nettkjæresten Clara. Hun er ikke særlig spennende lenger, selv om hun prøver så godt hun kan å gjøre seg lekker og foreslå nye og utfordrende stillinger.

Psykologen skjønner at Thomas trenger et puff og melder ham inn i en sjekkeklubb. Samtidig forteller forsikringsagenten at grunnet sin sykdom har Thomas krav på gratis adgang til prostituerte med fobi-pasienter som spesiale. Dermed begynner datamaskinen å strutte av damer. Men er det egentlig sex Thomas trenger?

"Som i alle framtidsvisjoner forteller Thomas in Love egentlig ikke om hva som kanskje kan skje i morgen, men om hva som skjer i dag. Handlingen er ikke lagt tjue år fram i tiden, men i en form for samtid flyttet framover eller bakover; en parallell verden som vi skapte ved å mikse elementer fra femti-, seksti-, sytti-, og åttiåra med dagens moter som etno-bølgen, økologi og wild-liberalism, men uten å kreve futuristisk troverdighet."
Pierre-Paul Renders