Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 
Tittel: Epidemic
Original tittel: Epidemic
Regi: Lars von Trier
Skuespillere: Lars von Trier, Niels Vørsel, Ole Ernst, Udo Kier
Manus: Lars von Trier og Niels Vørsel
Musikk: Peter Bach, Richard Wagner m.fl
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Danmark
Språk: Eng/Dan
Produksjonsår: 1987
Premiere kino: 29.09.2000

Epidemic

Epidemic er en metafilm som handler om en regissør (spilt av Lars von Trier) og en manusforfatter som skal presentere sitt nye manus for konsulenten på det danske filminstituttet. Men alt går ikke som planlagt.
I stedet for å bli skrevet ut blir manuset ved en feiltagelse slettet fra disketten. De har fem dager på å skrive et nytt, og går i ren desperasjon i gang med et helt nytt prosjekt: "epidemic". Dette skal handle om en dødelig byllepidemi, der vi følger den heroiske dr. Mesmer, som drar ut fra den beskyttede by for å hjelpe de pestrammede ofrene utenfor. Sykdomsforløpet er meget raskt, fra smitte til død går det tre timer.

Manusarbeidet med "epidemic" fører de to unge herrene ned i Rigsarkivets fuktige kjeller, gjennom beskrivelser av tidligere europeiske epidemiers redselsfulle lidelser og dødsfall. De drøfter byllenes materiesammensetning, tar en tur til Tyskland og avlegger et obduksjonsbesøk i Rigshospitalets patologiske avdeling.

Epidemic er full av gode og dårlige innfall, inside jokes og fnis og humor. Den er overraskende bra til lavbudsjettproduksjon å være, og man finner elementer i denne filmen som peker fram mot filmer som Riget og Breaking the Waves.

Epidemic provoserer og den er et opprør mot kjedelige forventninger om forutsigelig seriøsitet. I tillegg er den forfriskende annerledes.