Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 
Tittel: En handlevogn til begjær
Original tittel: Rien à faire
Regi: Marion Vernoux
Skuespillere: Valeria Bruni Tedeschi, Patrick Dell'Isola
Manus: Marion Vernoux & Santiago Amigorena
Musikk: Alexandre Desplat
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Produksjonsår: 1999
Premiere kino: 27.10.2000

En handlevogn til begjær

To arbeidsløse hverdagsmennesker møtes tilfeldigvis i butikken. De kommer egentlig fra to forskjellige verdener, men lider et skjebnefellesskap.

Han har hatt en godt betalt høyere stilling, hun har kun hatt dårlig betalte strøjobber. Pierre er nysgjerrig på hvordan Marie har fylt tiden som arbeidsløs, og siden de ikke har mye å ta seg til mens andre jobber, innleder de et vennskap. Så blir de forelsket. Tiden de skal slå ihjel, den frie tiden, blir plutselig fylt til randen. Den er ikke lenger ubegrenset.

Hva gjør man når man blir arbeidsledig og verden plutselig ligger foran en, full av tomme timer?

Regissør Marion Vernoux svarer Festivalavisa i Haugesund:

-Jeg startet på ideen i en periode hvor jeg selv ikke hadde noe å gjøre. Jeg var ferdig med en film, og lette etter noe nytt å skrive om. Det var mye i tilværelsen som ble annerledes, for eksempel på supermarkedet. Ting som tidligere tok meg ti minutter å kjøpe, brukte jeg nå over en time på. Jeg la etterhvert merke til andre mennesker som gjorde det samme. Og slik begynte nysgjerrigheten min å vokse. Hvordan lever man når tiden ikke lenger er begrenset? Det blir sånn at når du hele tiden har lite tid, er den dyrebar. Når du derimot har et hav av tid, blir den billig.

-Jeg visste også at jeg ville skrive en kjærlighetshistorie. Og så til slutt, kom arbeidsledighetsaspektet inn i bildet. Jeg gjorde research og fant ut av hva franske folk gjør mens de venter på jobb. Jeg ville gjøre historien ekte. Man kan godt skape den perfekte kjærlighetshistorien hvis man vil, men jeg var mer interessert i å vise hvordan den virkelige kjærligheten ofte er.

om regissøren
Marion Vernoux (f. 1966) begynte som manusforfatter i 1988. Hun fikk internasjonal oppmerksomhet med sin regidebut Personne ne m'aime i 1994.

filmografi:
1994 Personne ne m'aime
1996 Love etc
1999 En handlevogn til begjær