Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Siste natt
Original tittel: Last Night
Regi: Don McKellar
Skuespillere: Don McKellar, Sandra Oh, Callum Keith Rennie, Sarah Polley, David Cronenberg
Manus: Don McKellar
Musikk: Alexina Louie
Nasjonalitet: Canada
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 1998
Premiere kino: 13.08.1999

Siste natt

Hvordan tilbringer vi våre siste timer hvis vi vet at verdens ende ugjenkallelig kommer om noen timer? Søker vi sammen i grupper for å be, ønsker vi å nyte stunden i ensomhet til vakker musikk, vil vi prøve å få realisert alle våre seksuelle fantasier før det er for sent, stormer vi ut på gaten for å velte biler og ramponere butikker? Er det taxi å få? Går trikken? Finnes det mat igjen i butikken?
Patrick er invitert på middag hjemme hos sine foreldre, sammen med søster og svoger, bestemor og grandtante. Mor har laget festmat og presanger til alle sammen. Hun vil helst late som ingenting og samle familien, men det passer ikke Patrick. Han vil bort.
Sandra har avtalt med sin mann at de skal lure verden og selv ta sine liv. I sin røde bil har hun to revolvere i en liten koffert, men hun skal bare i all hast stikke innom en butikk for å skaffe litt mat og vin. Og så forsvinner bilen.
Direktøren på gassverket ringer rundt til alle sine kunder og forsikrer dem om at man gjør alt som gjøres kan for å sikre leveransene av gass helt til siste stund. Han takker for lange og trofaste kundeforhold og håper at folk vil tilbringe sine siste timer blant nære og kjære.
Og klokka går.

om regissøren:
Don McKellar er en av Kanadas multitalenter. Han har lang erfaring som manusforfatter, med kjente titler som 32 korte filmer om Glenn Gould, Highway 61 og Den røde fiolinen. I Norge er han mest kjent som skuespiller, blant annet som den keitete, lettere nervøse Pokey Jones i Highway 61 og som eggsmugleren Thomas i Atom Egoyans Exotica. Foreløpig siste rolle er i Cronenbergs siste film eXistenZ. Sin absurde form for humor og unike syn på verden har han også tatt med seg i sin spillefilmdebut, Siste natt. Fra før av har han laget kortfilmen Blue, også denne med David Cronenberg som skuespiller. Siste natt fikk Prix de la Jeunesse i Cannes i 1998. Don McKellar vil bli 37 år i år 2000.