Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Samlerne og jeg
Original tittel: Les Glaneurs et la Glaneuse
Regi: Agnès Varda
Skuespillere: Bodan Litnanski, Agnès Varda, Francois Wertheimer
Manus: Agnès Varda
Musikk: Joanna Beuzdowicz, Pierre Barraud, Océan, Francois
Sjanger: Dokumentar
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Produksjonsår: 2000
Premiere kino: 14.09.2001

Samlerne og jeg

Et portrett av de som lever av det vi andre kaster. Filmen gir oss et innblikk i dagens Frankrike slik regissør Agnès Varda ser det. Ikke akkurat en komedie, men definitivt mye humor!
Agnès Varda tok med seg et DV-kamera og dro rundt omkring i Frankrike for å møte en alternativ kultur. Denne kulturen består av samlere, folk som finkjemmer velferdssamfunnets bakevjer for å redde ting kastet av andre, ting som fremdeles kan brukes. Noen gjør det fordi det er gøy, andre gjør det av nød, noen gjør det i sinne, andre gjør det på djevelskap.

Samlerne og jeg er både en dagbok og et essay, personlig og politisk på samme tid, en underholdende men dypt reflekterende film gjennomsyret av Vardas egen eksentriske humor og entusiasme.

Agnès Varda om filmen:
" Samlerne og jeg er en svært personlig dokumentarfilm. Den er vevd sammen av ulike ting - av følelsene ved å bli konfrontert med usikkerhet; av de nye mulighetene som de små digitale kameraene kan tilby; og av ønsket om å filme det jeg kan se av meg selv - mine aldrende hender og mitt grånende hår. Jeg ønsket også å uttrykke min kjærlighet til malerkunsten. Jeg måtte pusle alt dette sammen for å gi filmen en mening, uten å svike det sosiale temaet som filmen prøver å behandle - søppel og avfall. Hvem bruker dette? Hvordan? Kan man leve av det andre kaster?"