Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Muren
Original tittel: Le mur
Regi: Alain Berliner
Skuespillere: Daniel Hanssens, Pascal Bal, Mil Seghers
Manus: Alain Berliner
Musikk: Alain Debaiseux
Nasjonalitet: Belgia
Språk: Fransk
Produksjonsår: 1998
Premiere kino: 27.08.1999

Muren

Albert driver gatekjøkken akkurat på grensen som deler Belgia i to - mellom fransktalende vallonere og flamlendere. Når han serverer kundene befinner han seg i Flandern, mens han er i Vallonia når han steker potetene.
Sammen med matrettene gir han kundene en liten kake med en spådom inni - spådommer han selv har skrevet. Like før nyttår er det lang kø hos ham. Det er mange som vil vite hva de kan vente seg i det nye tusenåret.
På fjernsynet snakker politikere utrettelig om alt de gjør for å dempe spenningen mellom de to folkegruppene. Hissige fanatikere på begge sider egger opp stemningen, og det blir ikke lett for den tykkfalne og godhjertede valloneren Albert. Han har venner på begge sider, og situasjonen blir enda vanskeligere når han plutselig møter den søte Wendy. Hun er flamlender og bestevenn med den krigerske Stijn. Og han har radikale planer for en endelig løsning på den etniske konflikten.

om regissøren:
Alain Berliners første film Ma Vie en Rose (En dans på roser), om en liten gutt som er overbevist om at han egentlig er ei jente, ble meget godt mottatt og gjorde Berliner til et internasjonalt navn. Filmen ble solgt til over 30 land og vant flere priser. Muren er den belgiske regissørens andre film, men han har også erfaring som manusforfatter for ulike fjernsynsproduksjoner. Hans tredje spillefilm Passion of Mind forventes lansert i slutten av 1999. Berliners visuelle verden er en merkelig blanding av poesi og realisme, ømhet og brutalitet. Alain Berliner vil bli 37 år i år 2000.