Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 
Tittel: Mirakelet i Havanna
Original tittel: La vida es silbar
Regi: Fernando Pérez
Skuespillere: Luis Alberto García, Coralia Veloz, Claudia Rojas, Bebé Pérez, Isabel Santos
Manus: Fernando Pérez, Humberto Jiménez, Eduardo del Llan
Musikk: Edesio Alejandro
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Cuba
Språk: Spansk
Lengde: 1 t. 46 min.
Produksjonsår: 1998
Premiere kino: 26.12.1999

Mirakelet i Havanna

Mirakelet i Havanna ble kåret til beste film under Film fra sør-festival 1999 med følgende begrunnelse: en film som på en mesterlig måte forener magisk realisme, poesi, politikk og publikumstekke.
Julia, Elpidio og Mariana er tre på mange måter svært ulike hverdagsmennesker i dagens Havanna, hovedstaden på Cuba.

Julia arbeider på et gamlehjem. Hun er stort sett søvnig og gjesper seg gjennom dagene. I tillegg besvimer hun rett som det er uten noen spesiell forklaring. Elpidio er musiker, men karrieren hans tok aldri av. Han tilbringer nå dagene langs strandpromenaden, bedriver litt tuskhandel, lurer noen turister for småpenger og tar ellers dagene som de kommer. Mariana er en ung og talentfull ballettdanserinne. Hun er udisiplinert og temperamentsfull, og hun elsker menn. Men hun elsker karrieren mer enn noe annet, og er villig til å ofre det meste for den.

Havannas tre utvalgte har én ting til felles. De er triste. Lykken har tatt en annen vei. Men på Cuba ligger alltid skjebnen på lur. Og skjebnen heter Bébé og er en pike på omkring atten år. Hun hjelper våre helter på rett vei mot et lykkeligere liv.

"Mirakelet i Havanna er en film om lykken. Men filmen handler også om min hjemby, Havanna, som på slutten av dette århundret er en by der både det absurde og det vakre er en naturlig del av hverdagen. Jeg ønsker å fortelle om jakten på lykken i dagens Cuba, og jeg ønsker å fortelle om lykken på en enkel men samtidig symbolsk måte. Filmen er også en lek. En stilisert og estetisk lek full av farer, et puslespill der komedie og drama er blandet sammen og der regler ikke finnes. Min umiddelbare inspirasjon ligger i René Magrittes bilder. I dem finnes det alltid flere virkeligheter samtidig. Min drøm var å lage en film som skulle se ut som et maleri av Magritte, fra dagens Havanna."
Fernando Pérez, regissør

"Ikke siden Jordbær og sjokolade har det kommet en film fra Cuba som har en like bred appell som denne filmen. Fernando Pérez har laget en nydelig film som fortjent stakk av med prisen for beste film under årets Film fra Sør festival. Filmingen er nydelig og skuespillerne er troverdige i sine roller. Kubansk film hører til sjeldenhetene på norske kinoer. Denne lille perlen bør du ikke gå glipp av."
Geir Kamsvåg, Filmmagasinet
(5 på terningen)