Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 
Tittel: Menneskelige ressurser
Original tittel: Ressources humaines
Regi: Laurent Cantet
Skuespillere: Jalil Lespert, Jean-Claude Vallod, Chantal Barré
Manus: Laurent Cantet & Gilles Marchand
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Frankrike
Språk: Fransk
Produksjonsår: 1999
Premiere kino: 10.11.2000

Menneskelige ressurser

Frank er 22 år og studerer bedriftsøkonomi i Paris. Kontakten med foreldrene nord i Frankrike er dårlig, men gleden er desto større når Frank får en praksisplass ved farens fabrikk og flytter hjem igjen.
Faren er stolt av sønnen som får seg akademisk utdannelse. Selv har han slitt med maskinene for den samme fabrikken i over 30 år.

Fabrikkens ledelse gir Frank i oppdrag å se på personalsituasjonen i lys av planene om innføringen av 6-timers arbeidsdag. De ansatte er skeptiske til Franks prosjekt. Men han tar selv fatt i oppgaven med stor entusiasme og pågangsmot, overbevist om at han legger planer til de ansattes beste. Men så kommer han over dokumenter som viser at ledelsen bruker resultatene fra prosjektet til å omstrukturere bedriften. Mange av "gutta på gulvet" skal sparkes, blant annet Franks egen far.

on regissøren:
Laurent Cantet representerer den nye generasjonen franske filmskapere som lager realistiske, nærmest dokumetarisk nærværende filmer. Målet er å ta pulsen på samtiden. Cantet vant mange priser for sine kortfilmer på midten av 90-tallet og i 1997 regisserte han Bortreist ( Les Sanguinaires), Frankrikes bidrag til 2000 sett av ... filmene som gikk på kino i fjor høst. Menneskelige ressurser er hans spillefilmdebut. Den vant prisen for beste debutfilm ved filmfestivalen i San Sebastian.