Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?


Som Scope-deltaker vil du bli direkte involvert i å stemme frem din favoritt fra et utvalg av kvalitetsfilmer og bistå med lanseringen av filmen. Vinnerfilmen vil bli distribuert av Arthaus i løpet av 2018. Kravet for å melde seg på prosjektet er bare at du må være filminteressert. Det kan være en fordel om du brenner litt ekstra for det ved å enten studere film eller skrive om film (blogger, kritiker, journalist), men det er ingen forutsetning.

I perioden 1. mars – 31. mars 2018 skal Scope-deltakerne se og vurdere fem nye europeiske filmer via festival - og strømmetjenesten til Festival Scope. I den perioden skal også vinnerfilmen kåres. Vi oppfordrer deltakerne til å ha Facebook da vi oppretter et lukket forum hvor det er mulig å diskutere filmene og bli kjent med andre filmelskere!

Høres dette ut som noe for deg? Søk HER for å være med i Scope100.

Søknadsfrist 10. februar.

Scope100 er et europeisk filmformidlingsprosjekt som i Norge ledes av Arthaus, for tredje gang. Prosjektet er en ny måte å tenke distribusjon på – hvor publikum blir direkte involvert og får sin favoritt film lansert på kino. Målet med prosjektet er å engasjere publikum for nyskapende europeisk film. De utvalgte deltakerne skal representere publikum fra hele landet. I fjor vant den tyske filmen 24 uker og i 2016 den islandske filmen Småfugler. Prosjektet er støttet av Kreativt Europas ordning for publikumsrettede tiltak.