Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.


– Deilig å være i gang! sier regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud, som er kjent for den kritikerroste Amanda-vinneren SOM DU SER MEG (2012), og novellefilmen DET ER MEG DU VIL HA fra 2014.

Som alltid i Dag Johan Haugeruds filmer, skildres de mest alvorlige temaer med humor og varme:

BARN utspiller seg i miljøet rundt en barneskole i Oslo, og settes i gang i det den 13 år gamle Lykke, datteren til en AP-politiker, ved et uhell tar livet av Jamie, sønnen til en profilert FrP-politiker. Filmen følger etterspillet av ulykken.

Henriette Steenstrup spiller hovedrollen Liv, som er rektor på barneskolen der ulykken inntreffer. Thorbjørn Harr spiller FrP-politikeren Per Erik Lundemo som opplever å miste sønnen sin. Øvrige skuespillere er blant annet Jan Gunnar Røise, Brynjar Bandlien, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner, Trine Wiggen, Selome Emnetu, Anne Marit Jacobsen og Tone Danielsen.

BARN produseres av Motlys ved Yngve Sæther og har forventet kinopremiere i oktober 2018. Filmen distribueres av Arthaus.