Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 

BARN av Dag Johan Haugerud har fått produksjonstilskudd

Dag Johan Haugeruds nye spillefilm Barn har mottatt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Filmen går i innspilling i september i år, med Henriette Steenstrup i hovedrollen. Norgespremiere høsten 2018.


Barn utspiller seg i miljøet rundt en barneskole i Oslo i det den 13 år gamle Lykke, datteren til en AP-politiker, ved et uhell tar livet av Jamie, sønnen til en profilert FRP-politiker. I kjent Haugerud-stil vil filmens tone og stil være lett og underholdende i møtet med lærere, foreldre og samfunnet rundt, filmens seriøse tema til tross.

Dag Johan Haugerud er en av landets mest spennende regissører og forfattere. Hans første spillefilm Som du ser meg vant Amanda for beste film, beste manus, beste regi og beste kvinnelige birolle. Den vant også Kritikerprisen og var Norges kanditat til Nordisk råds filmpris. Haugerud har også gitt ut fire romaner. Han siste roman Enkle atonale stykker for barn vant NRK P2-lytternes romanpris.

Barn produseres av Yngve Sæther i Motlys, og distribueres av Arthaus.

–  Jeg gleder meg stort til å gå i gang med en ny film av Dag Johan Haugerud. Han er en regissør og forfatter som med empati, humor og brodd tar temperaturen på tida vi lever i, som skildrer et samfunn der politikk og klasse er med på å definere hvem vi er, og som presenterer oss for personer som utsettes for diabolske, men akk så gjenkjennelige, dilemmaer. Ambisjonen er at Barn skal bli en film som får oss til å snakke om hva det vil si å være foreldre og barn i dagens samfunn, uttaler produsent Yngve Sæther.

Arthaus har tidligere distribuert Haugeruds novellefilmer Det er meg du vil ha fra 2012, og Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta fra 2005.

– Vi er stolte og glade over at Dag Johan Haugerud og Motlys har gitt oss ansvaret med å bringe det nye barnet deres ut til det norske folk. Arthaus har hatt et langt og godt samarbeid med både Motlys og med Dag Johan og vi ser fram til å følge Barn hele veien fra innspilling og ut til publikum. Dag Johan Haugerud evner å fortelle store historier gjennom små og hverdagslige episoder. Han er en sann filmkunstner, uttaler Svend Bolstad Jensen i Arthaus.