Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 

Førjulspremiere: Else Kåss Furuseth introduserer Min pappa Toni Erdmann

Velkommen til et lattermildt avbrekk i juleinnspurten, når vi inviterer til førjulspremiere på den tyske filmsuksessen og årets beste europeiske film Min pappa Toni Erdmann, 20. desember kl. 20.00 på Nordisk film kino Vika i Oslo! Til å introdusere visningen kommer ei dame som virkelig vet å by på seg selv, med en åpenhjertighet, humor og varme vi sjeldent ser maken til; selveste Else Kåss Furuseth.


Min pappa Toni Erdmann vakte stor begeistring da den hadde verdenspremiere i Cannes, den stakk av med hele fem priser under European Film Awards og er Tysklands Oscar-kandidat. Den ble også kåret til årets film av det anerkjente filmtidsskriftet Sight & Sound, vurdert av 163 filmkritikere fra hele verden. Blant annet.

 

Velkommen – se her for billetter!

Det blir latter og overraskelser.

 

Om Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseth er standupkomiker, skuespiller og programleder, kjent fra blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», «Det er lov å være blid» og for den kritikerroste forestillingen «Kondolerer». Else ble i 2012 tildelt Wenche Foss' ærespris sammen med foreningen «Vi som har et barn for lite».

 

Om Min pappa Toni Erdmann

Winfried ser ikke mye til sin karrierefokuserte og travle datter Ines. En dag bestemmer han seg for å dra på overraskelsesbesøk. Men det byr på utfordringer når han, i overkant eksentrisk og tullete, invaderer livet hennes uten forvarsel. Det blir ikke bedre når hans alter ego Toni Erdmann dukker opp.

Min pappa Toni Erdmann er den første filmen av en kvinnelig regissør som har vunnet prisen for beste film under European Film Awards. Regissør Maren Ade er mest kjent for det norske kinopublikummet for sin spillefilm Alle andre fra 2009.

 

Visningen er et samarbeid mellom Nordisk Film Kino og Arthaus.

Min pappa Toni Erdmann har norgespremiere 1. juledag.