Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 

Førjulspremiere: Else Kåss Furuseth introduserer Min pappa Toni Erdmann

Velkommen til et lattermildt avbrekk i juleinnspurten, når vi inviterer til førjulspremiere på den tyske filmsuksessen og årets beste europeiske film Min pappa Toni Erdmann, 20. desember kl. 20.00 på Nordisk film kino Vika i Oslo! Til å introdusere visningen kommer ei dame som virkelig vet å by på seg selv, med en åpenhjertighet, humor og varme vi sjeldent ser maken til; selveste Else Kåss Furuseth.


Min pappa Toni Erdmann vakte stor begeistring da den hadde verdenspremiere i Cannes, den stakk av med hele fem priser under European Film Awards og er Tysklands Oscar-kandidat. Den ble også kåret til årets film av det anerkjente filmtidsskriftet Sight & Sound, vurdert av 163 filmkritikere fra hele verden. Blant annet.

 

Velkommen – se her for billetter!

Det blir latter og overraskelser.

 

Om Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseth er standupkomiker, skuespiller og programleder, kjent fra blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», «Det er lov å være blid» og for den kritikerroste forestillingen «Kondolerer». Else ble i 2012 tildelt Wenche Foss' ærespris sammen med foreningen «Vi som har et barn for lite».

 

Om Min pappa Toni Erdmann

Winfried ser ikke mye til sin karrierefokuserte og travle datter Ines. En dag bestemmer han seg for å dra på overraskelsesbesøk. Men det byr på utfordringer når han, i overkant eksentrisk og tullete, invaderer livet hennes uten forvarsel. Det blir ikke bedre når hans alter ego Toni Erdmann dukker opp.

Min pappa Toni Erdmann er den første filmen av en kvinnelig regissør som har vunnet prisen for beste film under European Film Awards. Regissør Maren Ade er mest kjent for det norske kinopublikummet for sin spillefilm Alle andre fra 2009.

 

Visningen er et samarbeid mellom Nordisk Film Kino og Arthaus.

Min pappa Toni Erdmann har norgespremiere 1. juledag.