Siste nyheter

Arthaus søker filmentusiaster til Scope100

Vil du være med å velge ut en av årets arthausfilmer? Vi søker 100 filminteresserte fra hele landet til tredje runde av Scope100. Er du en av dem?

 

Erika Fatland introduserer Andrej Zvjagintsevs SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs Savnet (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog...

 

Hanne Ørstavik introduserer Hanekes Happy End

Mandag 15. januar kl. 18.00 ønsker vi velkommen til spesialvisning av Michael Hanekes «Happy End», med innledning av forfatter Hanne Ørstavik, på ærverdige...

 

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 
 

Førpremiere Havet brenner – med regissørbesøk og debatt

Tirsdag 4. oktober kl. 17:30 inviterer Film fra Sør og Arthaus til førpremiere på årets kanskje beste og mest aktuelle dokumentar Havet brenner på Vika kino. Filmen er årets Gullbjørn-vinner og ble nylig utnevnt til Italias Oscar-kandidat. Regissør Gianfranco Rosi kommer til visningen.


Kjøp billett her og følg arrangementet på facebook.

Havet brenner skildrer folks hverdag på en øy av håp omgitt av et hav med flyktninger. Dokumentaren tar oss med til Lampedusa, den italienske øya som ligger like utenfor kysten av Tunisia og Libya, destinasjonen for mange av flyktningene som forsøker å ta seg til Europa over Middelhavet.

Vi får besøk av regissør Gianfranco Rosi, som sammen med Flyktninghjelpens Pål Nesse og Høyrepolitiker Ingjerd Schou, diskuterer hvordan Europa best kan møte flyktningkrisen i Middelhavet. Samtalen ledes av Beate Ekeløve-Slydal fra Amnesty International Norway.

Gianfranco Rosi (f. 1964) er utdannet ved filmskolen på universitetet i New York hvor han nå også jevnlig holder gjesteforelesninger. Han er kjent både som regissør, produsent og filmfotograf av dokumentarfilm. HAVET BRENNER er hans sjette film og vant Gullbjørnen for beste film i Berlin. Rosis mest kjente film er Sacro GRA, som vant Gulløven i Venezia i 2013. Den var den første dokumentaren som noensinne har fått denne hovedprisen.

Visningen arrangeres av Festivalkontoret og arthaus, i samarbeid med Film fra Sør-festivalen og Amnesty International Norway, og med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord. Arrangementet er del av festivalens Kritiske Rom, som i år presenterer 5 prisvinnende filmer supplert med hyperaktuelle debatter.

Havet brenner har kinopremiere 14. oktober.