Siste nyheter

Alle elsker THE SQUARE

Nå er Ruben Östlunds kritikerroste, sylskarpe satire THE SQUARE klar for kinoer over hele landet. Filmen vant den prestisjetunge Gullpalmen i Cannes i år, er Sveriges...

 

Innspillingen av Dag Johan Haugeruds BARN er i gang

BARN av Dag Johan Haugerud har i dag hatt sin første opptaksdag i studio i Trollhättan, med noen av Norges fremste skuespillere i rollene.

 

Gullpalme-vinner Ruben Östlund til BIFF

Ruben Östlunds Gullpalme-vinner og Sveriges Oscar-kandidat THE SQUARE åpner Bergen Internasjonale filmfestival 26. september. Östlund og produsent Erik Hemmendorff kommer til...

 

Gullbjørn-vinner Ildikó Enyedi på Norgesbesøk

Ungarske Ildikó Enyedi vant både Gullbjørnen og kritikerprisen for «Om Kropp og sjel» på Berlinalen i år, og gjorde med det et imponerende comeback. Det...

 

Studio Ghiblis ONLY YESTERDAY er månedens film på Cinemateket

Månedens film på cinemateket i september er en Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya og Ildluens grav)!

Only Yesterday var en av de...

 

YOUR NAME på Kulturnatt

Om ett års tid åpner VEGA SCENE – Oslos nye møtested for film og teater. Men vi klarer ikke vente så lenge: På Oslo kulturnatt inviterer vi til japansk utekino...

 
 

Årets utekino på St.Hanshaugen

For tiende året på rad inviterer vi til en magisk filmkveld på St. Hanshaugen. Siden vi også feirer 20 år som filmdistributør i år blir denne visningen en bursdagsfeiring sammen med vårt trofaste kinopublikum i Oslo. Fredag 24. august klokka 20.45 viser vi den franske kortfilmklassikeren Den røde ballongen og like etter Aki Kaurismäkis uforglemmelige Mannen uten minne. Det blir en liten pause mellom filmene. Arrangementet er ferdig litt over 23.00.

 


Panorama 2 copy.jpg 

Følg arrangementet på Facebook for siste oppdateringer!

 

Den røde ballongen varer i 35 min og passer for barn i alle aldre. Mannen uten minne varer i 1 t 37 min og har aldersgrense 11 år. Begge filmene har norske tekster. Vi viser selvsagt på god gammeldags 35mm-kinofilm for ekte filmfølelse og kvalitet.

 

Mannen uten minne ble en braksuksess på kino i 2002. En vakker og rørende kjærlighetsfortelling med Aki Kaurismäkis skrudde humor og stil. Les mer om filmen her.

 

Den røde ballongen er fra 1956. Vi relanserte den i nye kopier på kino i 2009. Den regnes som en av filmhistoriens klassikere, men er fremdeles en uoppdaget skatt for mange. Les mer om filmen her.

 

Arthaus utekino 1 copy.jpg 

 

Litt praktisk info:

 

- Husk å ta med varme klær og sitteunderlag.

 

- Det er lurt å være ute i god tid for å sikre seg plass.

 

- Vi kjører film uansett vær.

 

- Det blir enkel servering på stedet - vafler, kaffe, popcorn, brus og litt smågodt.

 

Arrangementet er støttet av Norsk filminstitutt, Bydel St. Hanshaugen, Film&Kino og Oslo kommune.